Udrea: La un moment dat am votat pentru excluderea lui Cristian Preda

Elena Udrea "se bucură că nu s-a trecut la excluderi din PDL", deoarece "nu suntem în situaţia în care să ne permitem să excludem oameni din partid".

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că este important că europarlamentarul Cristian Preda nu a fost exclus din partid pentru că are credibilitate pentru electoratul de dreapta şi a precizat că şi ea a făcut "eroarea" ca, la un moment dat, să voteze pentru excluderea acestuia.
    
"Eu mă bucur că nu s-a trecut la excluderi din partid, mă bucur că s-a găsit înţelepciunea ca în conducerea partidului să se meargă pe o soluţie care să însemne păstrarea în echipa PDL a lui Cristian Preda. Eu cred că orice voce credibilă din partea PDL trebuie să fie încurajată şi trebuie să fie menţinută în partid. Eu sunt unul dintre cei care, la un moment dat, au votat pentru excluderea lui Cristi Preda şi apoi am recunoscut că a fost o eroare. Nu suntem în situaţia în care să ne permitem să excludem oameni din partid, mai ales oameni care au o credibilitate pentru un electorat de dreapta, pe care nu o putem contesta", a spus Udrea.
    
Ea a adăugat că Preda rămâne membru PDL şi este opţiunea lui dacă va contesta sau nu decizia conducerii de a-l suspenda pentru şase luni din partid.
    
"Probabil că şi această sancţiune putea fi evitată. Nu ştiu ce discuţii au avut şi ce argumente au fost prezentate în Biroul Permanent Naţional, important este că nu s-a trecut la excludere. Am discutat cu domnul Preda şi are destule motive să se considere nedreptăţit, dar există procedura statutară prin care dacă doreşte poate să conteste rezultatul. Trebuie mai multă reţinere când un partid în Opoziţie vorbeşte despre excluderi. Nu suntem atât de mulţi pe cât este nevoie, deci cu atât mai puţin ar trebui să apelăm la formula excluderilor", a susţinut aceasta.
    
Elena Udrea nu crede că Teodor Baconschi şi Daniel Funeriu, care şi-au dat demisia din PDL, ar fi fost excluşi din partid.

Udrea: Lucrurile s-au calmat în PDL

    
Deputatul PDL Elena Udrea susţine că în PDL au fost suficiente nemulţumiri care au generat o "stare de agitaţie", însă crede că "lucrurile s-au calmat", iar partidul trebuie să fie capabil să câştige la europarlamentare "măcar cât a luat la parlamentarele din 2012".
    
"Sunt frământări specifice unui partid care a trecut în opoziţie, specifice unui partid care a pierdut alegerile şi care a trecut şi prin alegeri interne cu contestările pe care le ştiţi. Au fost suficiente nemulţumiri cât să genereze această stare aşa de agitaţie, însă eu cred că lucrurile s-au calmat, adică am decis cu toţii că PDL trebuie să fie susţinut în acest moment şi trebuie să punem umărul dincolo de nemulţumirile personale la a reconstrui un PDL capabil să câştige la europarlamentare măcar cât a luat la parlamentarele din 2012", a spus Udrea.
    
PDL "trebuie să adune în jurul lui toate formaţiunile de centru-dreapta"

PDL trebuie să adune în jurul lui toate formaţiunile de centru-dreapta, inclusiv Mişcarea Populară, dacă aceasta va deveni partid, a mai precizat Udrea.
    
"Nu cred că ar trebui sancţionaţi membrii PDL care au legătură cu constituirea Mişcării Populare. Dacă acest partid se construieşte eu cred că este necesară o colaborare între PDL şi Mişcarea Populară aşa cum ar trebui ca PDL să colaboreze cu Forţa Civică şi cu PNŢCD, deci cred că un proiect al unei drepte puternice româneşti înseamnă inclusiv o colaborare cu Mişcarea Populară, dacă se va înfiinţa acest partid", a spus ea.
    
Aceasta a adăugat că Partidul Democrat Liberal trebuie să aibă o preocupare din a deveni "catalizatorul eşichierului politic de centru-dreapta", pentru că "nu există un partid mai puternic, cu structuri mai bine construite în teritoriu decât PDL".
    
"PDL, cel mai mare partid de centru-dreapta din România, trebuie să fie cel care să adune în jurul lui toate celelalte formaţiuni politice, inclusiv aceste ONG-uri care au apărut în ultima vreme şi care se revendică de centru-dreapta. Este adevărat că şi conducerile celorlalte formaţiuni trebuie să fie de acord să participe la acest proiect unic de centru-dreapta pentru că, aşa cum am mai spus, liderii de centru-dreapta sunt foarte orgolioşi şi fiecare dintre ei crede că el trebuie să fie cel care să conducă un proiect unic al dreptei româneşti", a mai spus Udrea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Iunie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste