Ponta către UDMR: Îmi pare rău că nu suntem la guvernare împreună

Premierul Victor Ponta a declarat la Congresul UDMR, că îi pare rău că Uniunea nu este acum la guvernare, "aşa cum ar fi trebuit să fie". Ponta a mai spus că modificarea articolului 1 din Constituţie va fi greu de realizat.

Prezent la Congresul UDMR, premierul Victor Ponta a declarat că UDMR va rămâne reprezentantul legitim şi partenerul de dialog pentru autorităţile statului român.

El şi-a exprimat regretul că UDMR nu este la guvernare.

"Îmi pare rău că nu suntem acum la guvernare aşa cum ar fi trebuit să fim, împreună,  dar deciziile politice nu urmează întotdeauna calea cea mai înţeleaptă", a spus Ponta.

El a precizat că, împreună cu UDMR, vrea să găsească soluţii care să evite conflictele şi a punctat că este un prim-ministru al întregii ţări.

"Responsabilitatea mea e egală faţă de dumneavostră, responsabilitatea mea faţă de Covasna şi Harghita e aceeaşi ca faţă de Gorj sau Teleorman şi din acest punct de vedere vreau să păstram diaolgul şi să găsim soluţiile împreună şi să stabilim lucurile cu sinceritate şi cu intenţia de a evita conflictele şi de a găsi soluţiile cele mai bune",  a spus premerul la Congresul UDMR.

Discursul AUDIO al premierului, în prima pagină a site-ului, în categoria AUDIO (dreapta sus)

Modificarea articolului 1 din Constituţie, "greu de realizat"

Premierul Victor Ponta le-a spus delegaţilor la Congresul UDMR că modificarea articolului 1 din Constituţie va fi greu de acceptat pentru o majoritate parlamentară.

El speră însă, să se ajungă la o soluţie care să  garanteze minoriăţii maghiare  că  este parte legitimă  a naţiunii.

"Ştiţi foarte bine cât de greu va fi de acceptat pentru o majoritate parlamentară ideea schimbării articolului 1 din Constituţie. Cred că la modificare constituţională putem găsi acea formulă care să vă garanteze şi dumneavoastră că sunteţi o parte a naţiunii, o parte legitimă a acestei ţări şi că asta e ţara dumneavoastră, cum e a tuturor românilor", a mai spus premierul Ponta.

FOTO Victor Ponta la Congresul UDMR

Regionalizarea "să vă permită păstrarea identitităţii"

Premierul le-a spus delegaţilor la Congresul UDMR că doreşte găsirea unei soluţii privind regionalizarea, astfel încât maghiarii să-şi păstreze identitatea.

"Împreună vreau să găsim soluţia regionalizării,  acea ideea care să vă permită să vă păstraţi identitatea şi să să vă dezvoltaţi. Marele adversar al nostru e lipsa de perspectivă de dezvoltare economică", a declarat premierul.

Ponta a recunoscut însă,  că va fi greu de acceptat o regiune formată din judeţe maghiare.

Ponta: Respect steagul secuiesc

Premierul Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, că respectă steagul secuiesc,  care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanţi UDMR, dar care a fost luat când a vorbit Ponta .

El a explicat că nu a vrut să fie acolo "ca să nu se creadă că e steagul PNL".

"Vreau să vă explic că am un mare respect faţă de acest steag, deoarece membri ai comunităţii dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi trebuie respectat. Nu am vrut să fie, ca să nu se creadă că e steagul PNL, altfel... nu era nicio ştire pentru presă", a afirmat Ponta.

Congresul UDMR se desfăşoară, sâmbătă, la Miercurea Ciuc.

Cei aproximativ 800 de delegaţi vor decide prin vot,  modificarea statului şi urmează să decidă şi înfiinţarea organizaţiei de femei a UDMR.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Mai 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste