2.400 de școli urmează să fie conectate la internet

Ministerul Educaţiei a primit două oferte pentru conectarea la internet a peste 2.400 de şcoli.

Consorţiile formate din Asesoft International şi Orange România, respectiv Omnilogic, Avitech Co. şi Romtelecom au depus oferte pentru conectarea la internet a unui număr de 2.446 şcoli, valoarea contractului fiind estimată la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro).

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educaţiei.

În luna octombrie 2012, Ministerul Educaţiei a anunţat că va organiza, în 4 decembrie, o licitaţie pentru cumpărarea echipamentelor şi serviciilor IT&C necesare conectării la internet a unui număr de 2.446 şcoli.

În urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL şi Alcatel-Lucent România SRL, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a hotărât, în noiembrie, suspendarea licitaţiei organizată de Ministerului Educaţiei.

Alcatel-Lucent România a arată în cererea înaintată că, prin precizările extrem de detaliate exprimate în caietul de sarcini, cerinţele referitoare la anumite echipamente devin restrictive şi conduc la eliminarea de soluţii competitive atât din punct de vedere funcţional, cât şi comercial.

La rândul ei, Arcole International SRL şi-a motivat contestaţia prin faptul că modalitatea de întocmire a documentaţiei licitaţiei "este de natură să creeze o înţelegere ambiguă a acesteia, dar şi adevărate dezavantaje competitive pentru mulţi operatori economici, indiferent de forma de asociere".

Prin cererea depusă, Creativ TSD Business a susţinut că, în urma analizei documentaţiei licitaţiei, au fost identificate abateri grave care încalcă prevederile legale privind achiziţiile publice, printre care se numără introducerea unor criterii abuzive de evaluare şi încălcarea principiului liberei concurenţe şi favorizarea unui anumit producător de echipamente tehnice, în speţă Cisco.

Ulterior, primele două companii şi-au retras contestaţiile.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Mai 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste