Managerul CFR a demisonat după trei luni de mandat

Managerul privat de la CFR S.A., Dimitris Sophocleus, şi-a dat demisia, luni, după trei luni şi jumătate de mandat, a confirmat pentru Radio România purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Brânzan.

Demisia vine la scurt timp după ce Adunarea Generală a Acţionarilor i-a respins managerului planul revizuit de administrare a companiei.

La începutul lunii, Dimitris Sophocleus reclama faptul că CFR SA are mari probleme financiare şi că are conturile blocate de ANAF. Activitatea din ultimele luni a societăţii este vizată şi de o anchetă a Corpului de Control al ministrului Transporturilor.

În 14 ianuarie 2013, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR l-a numit pe Dimitris Sophocleos în funcţia de director general al companiei, în conformitate cu prevederile art.35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr.109/30.11.2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de CFR, în cei 25 de ani de activitate el a fost atât în conducerea unor companii de stat cât şi private din România.

Conform sursei citate, Dimitris Sophocleos a caracterizat CFR "drept un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale".--fb2

Experienţa profesională acumulată în cei 25 de ani de activitate, în domenii precum audit, shipping, telecomunicaţii şi farmaceutic, l-a propulsat şi în ierarhia unor companii de stat şi companii publice din România, precum Romtelecom şi AD Pharma, unde a deţinut funcţia de director financiar executiv.

Dimitris Sophocleos are 46 de ani, este cetăţean grec-cipriot, de profesie economist si consideră că CFR este "un diamant neşlefuit al economiei româneşti".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Aprilie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste