AUDIO Dragnea vrea dezbatere în Parlamentul European pe tema modificării Constituţiei

Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut sprijinul socialiştilor şi al liberalilor europeni, pentru a organiza o dezbatere în Parlamentul European, la Bruxelles sau la Strasbourg, despre modificarea Constituţiei României.

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea, i-a cerut  liderului grupului S&D din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, să sprijine organizarea unei dezbateri la Bruxelles sau la Strasbourg cu oficialii europeni despre principiile de modificare a Constituţiei României în contextul procesului de regionalizare.

Solicitarea vicepremierului a fost adresată şi liberalilor europeni, care activează în Parlamentul European sub sigla ALDE.

AUDIO: Liviu Dragnea

"Am discutat cu Hannes Swoboda despre acest proces de regionalizare, despre o solicitare pe care i-am făcut-o, şi anume să încerce să ne sprijine, atît grupul socialist, cît şi grupul ALDE, să realizăm o dezbatere în Bruxelles sau în Strasbourg cu oficialii europeni despre principiile de modificare a Constituţiei din România. Este important ca de data asta să fie informaţi şi partenerii europeni despre intenţiile de modificare a Constituţiei şi de modul cum vedem noi modificarea Constituţiei. O dezbatere de genul ăsta nu ne poate decît ajuta", a declarat, marţi,  în capitala Belgiei, Liviu Dragnea.

Acesta a afirmat că lui Hannes Swoboda ideea i s-a părut a fi una foarte bună şi că s-a declarat de acord cu  sprijinirea acestei iniţiative.

Ministrul  Liviu Dragnea a ţinut să accentueze ideea că este important ca partenerii europeni să ştie "ce vrem să facem în ţară, să nu mai primescă informaţii pe surse sau din presă".

Vicepremierul s-a aflat marţi, într-o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia a participat la un schimb de opinii în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) a PE.

În programul întâlnirilor a figurat şi o întîlnire cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, precum şi cu alţi oficiali europeni.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Martie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste