AUDIO Alianţa D.A. revine pe scena politică

Alianţa D.A. apare pe scena politică pentru a constitui "o dreaptă unită". Alianţa Dreptate şi Adevăr se compune din Forţa Civică şi PNŢCD.

UPDATE 13.40 Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat  că împreună cu PNŢCD a ales să facă Alianţa D.A. deoarce aceasta "nu este un brand epuizat, nu reprezintă o amintire neplăcută".

Întrebat dacă PNŢCD şi FC au de câştigat înfiinţând o alianţă cu denumirea celei dintre PNL şi PDL din 2004, Ungureanu a răspuns: "Alianţa DA nu este un brand epuizat, nu este o denumire epuizată, nu reprezintă o amintire neplăcută. Este denumirea sub care deapta, s-au dacă vreţi toţi cei care erau împotriva PSD, au înţeles să se unească în 2004, conştientizând pericolul. La rândul nostru, astăzi conştientizăm pericolul, şi între noi şi cei care se află la putere este o prăpastie de netrecut: ei aruncă România în trecut, noi privim spre România viitoare. Acesta este motivul pentru care am adoptat denumirea Alianţa Dreptate şi Adevăr".

UPDATE 13.24 Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu şi cel al Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, au semnat, la Palatul Parlamentului, protocolul de înfiinţare a Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr.

"România modernă are nevoie de o dreaptă unită care să aducă laolaltă principii şi convingeri politice şi să demonstreze viziune pe termen lung. Ne unim pentru a schimba actualul raport de forţe. Vom promova o politică sinonimă cu interesele cetăţeanului întemeiată pe un dialog onest şi permanent, vom susţine valoarea şi meritul ca argumente pentru prosperitate",  se arată în documentul semnat de cei doi preşedinţi de partide.

Printre principiile Alianţei D.A. se numără democraţia, statul de drept, libertăţile şi drepturile cetăţeanului, justiţia - puternică şi independentă.

Preşedinrele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat după semnarea protocolului, că Alianţa D.A. reprezintă o construcţie politică de sine stătătoare, deschisă către alte partide.

AUDIO Aurelian Pavelescu

UPDATE 13.03 Consiliul Naţional al Partidului Forţa Civică a aprobat, cu majoritate de voturi, înfiinţarea unei alianţe politice cu Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

UPDATE 12.35 Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat a aprobat în Comitetul Naţional de Conducere cu unanimitate de voturi, înfiinţarea Alianţei  pentru Dreptate şi Adevăr.

Astfel, prin această alianţă, PNŢCD se va uni politic cu Partidul Forţa Civică.

Foto: Mugur Mihăiţă. Momentul semnării protocolului

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu a precizat că Alianţa va fi condusă de doi copreşedinţi, câte unul de la fiecare partid.

În Comitetul Naţional de Conducere membrii PNŢCD, au mai stabilit elemente de statut ale partidului şi de organizare a alegerilor interne.

Preşedinţii celor două partide, Mihai-Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu, au supus votului forurilor de conducere ale celor două formaţiuni "constituirea unei alianţe politice, având în comun un set de principii şi valori reprezentative pentru o mişcare autentică de centru dreapta".

Votul s-a desfăşorat în cadrul reuniunilor pe care cele două partide le organizează în cursul zilei de sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Foto: Mugur Mihăiţă. Membrii Forţa Civică, Filiala Teleorman.

Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr va avea candidaţi comuni la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Preşedintele partidului Forţa Civică spune că poate vorbi despre o alianţă cu PDL, după ce se va alege noua conducere a partidului, dar se declară rezervat cu privire la colaborarea cu Partidul Naţional Liberal.

Alianţa Dreptate şi Adevăr (D.A.) a fost denumirea alianţei dintre PNL şi PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC şi PNŢCD au făcut parte din alianţa electorală ARD (Alianţa România Dreaptă), alături de PDL, sub sigla căreia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Blaga despre Alianţa Dreptate şi Adevăr: Nu îmi plac plagiatorii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că există o singură construcţie originală "Dreptate şi Adevăr" (DA), realizată de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, precizând că nu îi plac "plagiatorii".

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează înfiinţarea "Alianţei Dreptate şi Adevăr" dintre Forţa Civică şi PNŢCD, şi dacă va colabora cu aceasta, Vasile Blaga a declarat că nu ştie de ce s-a înfiinţat această nouă alianţă.

"Există o singură construcţie originală "Dreptate şi Adevăr", realizată la timpul ei de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, de PDL şi PNL. Nu ne plac plagiatorii. E gândul lor, de ce o fac, nu ştiu", a spus Blaga.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Martie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste