Zgonea: Arborarea steagurilor trebuie făcută cu respectarea legii

Ministrul de externe al Ungariei, Janos Martonyi şi-a continuat vizita în România şi a avut întâlniri oficiale cu cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La finalul întrevederii pe care oficialul ungar a avut-o cu preşedintele Camerei Deputaţilor,  Valeriu Zgonea, acesta i-a transmis ministrului de externe al Ungariei, că arborarea steagurilor trebuie să fie făcută în concordanţă cu legislaţia românească.

"I-am transmis domnului ministru de Externe al statului ungar că avem o legislaţie în România. Fiecare primar şi consilier judeţean depune jurământul pe Constituţia României şi acolo sunt scrise foarte clar prin legi care sunt atribuţiile fiecăruia şi că poziţionarea steagurilor trebuie să fie făcută în concordanţă cu legislaţia românească, pentru că ne aflăm în România, într-un stat european", a spus preşedintele forului legislativ.

Cât priveşte implicarea unui reprezentant al guvernului Ungariei în modificarea Constituţiei României, Zgonea a afirmat că nu are nimic împotrivă ca politicienii români de etnie maghiară să aibă poziţii diferite cu privire la Constituţie, dar că respinge categoric ideea "ca un reprezentant legitim al Guvernului maghiar în România să aibă opinii şi să recomande poziţii statului român cu privire la modificarea Constituţiei".

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că vizita ministrului ungar în România are scopul de "a tempera anumite comportamente, excese ale unor colegi din statul vecin".

Acesta a mai declarat că i-a cerut oficialului Ungariei să reitereze dorinţa ţării noastre ca angajamentele semnate prin parteneriatul strategic să fie păstrate.

Vizita ministrul de externe al Ungariei în România se înscrie în interesul celor două ţări de menţinerea parteneriatului şi de soluţionare a divergenţele existente pe canale diplomatice, menţiona Janos Martonyi, luni, în prima zi a vizitei la Bucureşti, când s-a întâlnit cu omologul său, Titus Corlăţean.

În programului ministrului ungar figurează şi întîlnirea cu preşedintele Senatului Crin Antonescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Martie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste