Mircea Duşa, ministrul Apărării

Replică la discursul primarului din Miercurea-Ciuc:"Voi veni la Miercurea Ciuc zilele următoare, să văd dacă mai am dreptul să mai vorbesc limba română în Miercurea Ciuc, sau poate ca să ajung acolo am nevoie de paşaport".

Ministrul apărării, deputatul harghitean PSD Mircea Duşa, a comparat, într-o declaraţie de presă, discursul  primarului oraşului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, ''cu cele care se puteau auzi doar pe vremea lui Hitler''.

Primarul UDMR a afirmat în cadrul unei ceremonii de ridicare pe catarg a unui drapel secuiesc în centrul municipiului, că românii, fie că e vorba de prefecţi sau de jurnaliştii din presa centrală ''care trăiesc din impozitele secuilor trebuie să ştie, obligatoriu, limba maghiară''.

''Este o obrăznicie fără margini a primarului din Miercurea Ciuc. Nu este posibil ca un asemenea discurs să fie adus în dezbaterea publică, un discurs care mi se pare că se auzea doar pe vremea lui Hitler. Folosind asemenea invective la adresa românilor, dar şi a maghiarilor din Harghita, deopotrivă, nu face altceva decât să îi învrăjbească unii împotriva celorlalţi'', a afirmat ministrul Mircea Duşa.

Ministrul Mircea Duşa a anunţat că va veni în zilele următoare la Miercurea Ciuc, pentru a se convinge dacă mai are dreptul să vorbească limba română.

''Voi veni la Miercurea Ciuc zilele următoare, să văd dacă mai am dreptul să mai vorbesc limba română în Miercurea Ciuc, sau poate ca să ajung acolo am nevoie de paşaport. Noroc că am un paşaport diplomatic. Îmi aduc aminte că astfel de gesturi au mai existat atunci când o persoană, căreia nu vreau să-i rostesc numele pentru că este neimportantă, interzicea ca Eminescu şi subsemnatul să avem acces în Miercurea Ciuc'', a amintit Duşa, informează corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Februarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste