Forumul Civic al Românilor protestează faţă de schimbarea prefectului din Covasna

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş dezaprobă decizia de joi a guvernului privind schimbarea lui Codrin Munteanu din funcţia de prefect al judeţului Covasna.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş consideră că schimbarea lui Codrin Munteanu din funcţia de prefect al judeţului Covasna reprezintă "umilirea comunităţii româneşti din judeţul Covasna şi o cedare regretabilă în faţa susţinătorilor separatismului şi autonomiei teritoriale pe criterii etnice".

Liderul organizaţiei judeţene UDMR şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, salută însă decizia executivului.

El spune că fostul prefect a fost "un factor destabilizator în relaţiile interetnice", întrucât a atacat în instanţă hotărârile legate de simbolurile secuieşti şi de inscripţiile în limba maghiară.

Codrin Munteanu a fost numit secretar general al Ministerului Apărării, iar postul de prefect a fost preluat de către Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, respinge ideea că fostul prefect ar fi fost răsturnat la presiunea UDMR.

"Este de fapt o promovare pe criterii profesionale, pentru calităţile pe care Codrin Munteanu a dovedit că le are'", a afirmat Horia Grama.  

El a adăugat că "este foarte bun specialist şi a fost în vizorul conducerii centrale încă de la început. Sigur că reprezentanţii UDMR, domnul Tamas în mod special, încearcă să tragă spuza pe turta lor, încercând să convingă probabil electoratul maghiar că ei au determinat această schimbare, ceea ce nu e deloc adevărat".

Cât despre fostul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, acum secretar general în Ministerul Apărării, el spune că în funcţia pe care a avut-o, a readus autoritatea statului român în judeţ, lucru care nu a fost pe placul UDMR şi că la noul post din minister îşi va îndeplini atribuţiile cu aceeaşi rigurozitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Februarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste