Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

"Nu cred că MCV-ul sau Schengen stau în Borbely sau în Dobre. Din punctul nostru de vedere sunt două cazuri închise".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că din punctul de vedere al Uniunii cazurile lui Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre sunt închise şi este de părere că acestea nu vor afecta MCV-ul sau aderarea României la Spaţiul Schengen.

Kelemen a comentat declaraţiile de miercuri seară ale preşedintelui Traian Băsescu pe acest subiect şi a punctat că "este o copilărie să arunci vina pe politicieni".

"Cazul lui Borbely şi cazul lui Dobre, din punctul nostru de vedere, sunt două cazuri închise. Parlamentul a dat un vot şi din acest punct de vedere eu nu vreau să intru în alte comentarii. Nu cred că MCV-ul sau Schengen stau în Borbely sau în Dobre. Asta iarăşi este o copilărie, să arunci vina iarăşi pe politicieni şi pe Parlament, indiferent de unde vine această încercare. Şi prin această abordare am distrus noi credibilitatea Parlamentului. Nu vreau să spun că doar prin această abordare. Dar, din punctul nostru de vedere sunt două cazuri închise", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că nu vorbeşte despre cazul Stan, întrucât nu cunoaşte detaliile, dar a adăugat că "şi acolo arestarea nu a fost permisă, dar procesul merge mai departe".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că la întâlnirea cu preşedinţii celor două Camere Legislative, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, şi cu premierul Victor Ponta a ridicat problema MCV-ului, precum şi a cazurilor deputatului Stan şi foştilor miniştri Dobre şi Borbely.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Ianuarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste