CE declanşează procedura legală împotriva Franţei

Comisia Europeană a anunţat că va iniţia procedura legală împotriva Franţei pentru expulzarea sutelor de migranţi romi către România şi Bulgaria.

Comisarul pentru justiţie,  Vivian Reding, a afirmat că Franţa nu a reuşit să aplice regulile europene privind libertatea de ciruclaţie a persoanelor.
 

 

Acţiunea ar putea conduce la amenzi substanţiale şi îl pune pe preşedintele francez Nicolas Sarkozy într-o lumină jenantă.

 

Reding a spus că în urmă cu două săptămâni a fost îngrozită de expulzările comise de francezi.
 

 

Anterior, Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari.
 

 

În urmă cu două săptămâni, Viviane Reding, a catalogat drept o "ruşine" atitudinea Guvernului francez, care a disimulat existenţa unei directive ce viza explicit romii.
 

 

În ceea ce priveşte expulzarea romilor, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat acum o săptămână, că Franţa va continua să evacueze taberele ilegale de pe teritoriul său şi va refuza ca altele noi să fie amplasate la marginea oraşelor.
 

 

Potrivit liderului francez, în luna august, de pe teritoriul ţării au fost evacuaţi 5400 de romi, în majoritate români, din 199 de tabere şi au fost desfãşurate 355 de operaţiuni care au vizat 23.000 de ţigani francezi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Septembrie 2010
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste