Victor Ponta: Discuţiile pe marginea bugetului să fie clasificate

La solicitarea premierului Victor Ponta, discuţiile privind proiectul de buget pe 2013 au fost clasificate.

Șeful Executivului, Victor Ponta, a cerut ca subiectul legat de discuţiile pe marginea bugetului pe 2013 să treacă la documente clasificate

"În timpul şedinţei de guvern, premierul României a cerut ca subiectul legat de discuţia pe marginea bugetului (de stat pe 2013, n.r.) să treacă la documente clasificate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la sfârșitul ședinței de guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, a spus că, atunci când au început discuţiile cu privire la bugetul de stat pentru 2013, el a părăsit sala, pentru că nu poate lua parte la discuţii clasificate.

"Eu nu am acces la această parte a şedinţei, la documente clasificate, prin urmare nu am cum să vă dau nicio informaţie pe acest subiect", a adăugat el.

Ponta: Proiectul de buget va fi discutat cu toate partidele parlamentare, inclusiv opoziţia

Șeful Executivului, Victor Ponta, a declarat că proiectul de buget pentru acest an va fi discutat cu toate partidele reprezentate în Parlament, inclusiv din opoziţie.

El a afirmat că doreşte să meargă cu miniştrii de resort la toate grupurile parlamentare pentru a prezenta schiţa de buget.

"Acest proiect îl voi discuta cu toate instituţiile şi partidele reprezentate în Parlament. Intenţionez, împreună cu miniştrii de resort, să merg la toate grupurile parlamentare, de la putere şi din opoziţie. Nu e vorba de a căuta voturi - majoritatea are voturi - dar de a arăta într-adevăr o schimbare a ceea ce înseamnă mod de folosire a banului public. Banul public nu e al nostru, al USL-ului, banul public este al României şi cred că cei din opoziţie trebuie cel puţin informaţi şi consultaţi chiar dacă n-o să-i convingem neapărat să voteze", le-a spus Ponta membrilor Cabinetului, în şedinţa de Guvern.

Primul ministru a precizat, de asemenea, că doreşte ca în perioada imediat următoare să prezinte mass-media şi societăţii civile, pe larg, situaţia actuală a României.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Ianuarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste