Şeful SRI: România nu este scutită de ameninţarea terorismului

România se află pe harta unor organizaţii teroriste ca o posibilă ţintă, afirmă şeful SRI, informaţie confirmată de mai mulţi oficiali.

România nu este scutită de ameninţarea terorismului, spune directorul SRI, George Maior.

Mai mult, afirmă el, şeicul extremist Omar Bakri a încercat să vină în ţara noastră, unde are conexiuni, prin urmare serviciile de informaţii sunt foarte atente.  

Şeful SRI a explicat că ţara noastră este pe harta unor organizaţii din domeniul terorismului, ca o posibilă ţintă, din cauza prezenţei trupelor româneşti în Afganistan şi a scutului antirachetă.

De altfel, subiectul vulnerabilităţilor României în faţa terorismului a fost discutat în ultimul Consiliu Suprem de Apărare a Ţării,  a precizat George Maior, într-un interviu la Realitatea TV.

Despre pericolul terorismului au vorbit, săptămâna trecută, actualul şi fostul şef al spionajului românesc, Teodor Meleşcanu şi respectiv Mihai Răzvan Ungureanu.

Ei s-au declarat îngrijoraţi de afirmaţiile şeicului Omar Bakri, la care a făcut referire şi şeful SRI.

Bakri spunea, joia trecută, într-un interviu pentru un cotidian bulgar, că România, Bulgaria, dar şi alte state pot fi ţinte legitime ale teroriştilor.

În interviul pentru Realitatea TV, George Maior a vorbit şi despre descoperirea unor importante rezerve de petrol şi gaze naturale în Marea Neagră.

Şeful SRI consideră că, dacă vom şti să ne jucăm inteligent atuurile, pe termen mediu şi lung, vom obţine mai multă securitate energetică.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Octombrie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste