Hunor este sigur că de la anul Constituţia va fi modificată

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Zalau că anul viitor va fi amendată Constituţia României.

Potrivit liderului Uniunii, UDMR va veni cu o serie de modificări a Constituţiei inclusiv în ceea ce priveşte articolele care fac referire la utilizarea limbii materne în zonele unde predomină populaţia de etnie maghiară în sensul în care limba maternă poate fi utilizată fara nicio problemă.

Referindu-se la alegerile parlamentare din acest an, Kelemen Hunor consideră că UDMR se va confrunta "pe 9 decembrie cu cele mai dificile alegeri din istoria sa", în condiţiile în care se anticipează o prezenţă mare la vot, iar Uniunea este în opoziţie.

Hunor a amintit şi de competiţia dintre partidele maghiare din România.

"Ne pregătim, aşa cum am luat o decizie în iunie, la aceste alegeri, cu candidaţi credibili. Vom avea foarte mulţi candidaţi care până acum nu făceau parte din grupurile parlamentare. Pe lângă oameni noi, vom avea şi oameni cu experienţă vastă. O carieră politică nu se face la 20 de ani şi nu se face în patru ani de zile" a spus liderul UDMR.

De precizat că,sâmbătă, la Zalău, membrii UDMR se vor reuni în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali pentru a discuta despre alegerile legislative.

Cât priveşte "cazul Oltchim" preşedintele UDRM, Kelemen Hunor, a afirmat că autorităţile au greşit lăsându-l pe Dan Diaconescu să participe la licitaţia privind privatizarea Oltchim fără niciun fel de garanţie.

Potrivit acestuia, situaţia Oltchim trebuie clarificată urgent, pentru că în joc se află vieţile a sute de oameni.

Salariaţii vor relua, luni, protestele

Precizăm că salariaţii OLTCHIM îşi vor relua protestele de luni.

Reporterul RRA informează că angajaţii speră ca activitatea să fie reluată în scurt timp la OLTCHIM pentru a-şi putea asigura astfel lefurile.

De joi, oamenii nu mai au ce munci, toate reparatiile de revizie la anumite instalaţii s-au terminat, iar energia electrică a fost sistata în totalitate din 15 septembrie informează ANA MARIA CÂRSTEA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Septembrie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste