AUDIO Alianţa România Dreaptă s-a înregistrat oficial

PDL, Forţa Civică şi PNŢCD vor participa la alegerile parlamentare sub sigla Alianţei România Dreaptă, o alternativă la Uniunea Social Liberală.

Alianţa România Dreaptă, formată din PDL, Forţa Civică şi PNŢCD, a fost înregistrată , duminică, la Biroul Electoral Central, după ce anterior a fost semnat protocolul de constituire. 

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) au semnat, duminică, protocolul Alianţei România Dreaptă, la sediul central al PDL.

Liderii celor trei partide au precizat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei, precum şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze şi aceste documente.

Totodată, cei trei lideri de partide şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

"Am trecut de la vorbe la fapte, constituind adevăratul pol de centru-dreapta de care România are atâta nevoie pentru a se opune stângii socialiste. În următoarele zile vom finaliza şi platforma-progrm şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii, forurile noastre să se întâlnească pentru a parafa pur şi simplu această platformă-program şi pentru a-şi asuma programul de guvernare cu care vom merge în alegeri", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Potrivit liderului PNŢCD, Aurelian Pavelescu, noua alianţă este în prezent singurul partener politic real din România în relaţia cu Uniunea Europeană.

"Lansăm astăzi o construcţie politică pentru toţi românii. Suntem singura forţă politică din România în acest moment care rămânem fideli principiilor statului de drept, principiilor democraţiei şi suntem partenerii politici reali, din păcate, singuri, ai partidelor politice europene, ai statelor europene, cu care ne regăsim în această comunitate care este Uniunea Europeană", a subliniat Pavelescu.

"Unirea face puterea"

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a explicat că împreună, cele trei partide vor fi mai puternice.

"Suntem împreună pentru că ne-am regăsit de aceeaşi parte a baricadei politice, în sensul că gândim la fel, fiecare cu experienţa sa, cu numele său, cu oamenii care cred în ceea ce gândim împreună şi ne înţelegem să punem laolaltă zestrea fiecărui partid, pentru a croi un viitor în care să ne regăsim cu toţii. Unirea face puterea şi puterea de care avem nevoie este puterea justiţiei, puterea pe care o dă un stat în slujba căruia ne aflăm aici", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Noua Republică a rămas în afara Alianţei

Partidul Noua Republică nu putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu.

El preciza că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.
Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat recent un manifest politic comun, reprezentând un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta.

Protocolul "in extenso", pe 29 septembrie

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, la Biroul Electoral Central, că în 29 septembrie este prevăzută semnarea protocolului "in extenso" al Alianţei România Dreaptă (ARD).

Protocolul va conţine nu numai împărţirea candidaţilor pe colegii, ci şi criteriile de integritate pentru cei care vor candida sub sigla acestei alianţe, ARD, sub sigla inimii.

Replica USL - fuziunea cu ecologişii

Şi Uniunea Social Liberală a anunţat fuziunea cu două formaţiuni ecologiste - Partidul Verde şi Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni - care vor avea candidaţi pe listele USL la alegerile din iarnă, aceasta, după ce liderii Uniunii au stabilit şi cum se vor împărţi candidaturile pentru parlament între partidele componente.

"Gata cu negocierile. De luni, practic, ne reîntoarcem, cei care suntem în zona executivă, la munca executivă, care va reprezenta unul din argumentele noastre principale pe 9 decembrie, iar restul colegilor, la campania electorală, campanie în care să precizăm că putem să guvernăm de data aceasta nu pentru şase luni sau şapte luni, ci pentru cel puţin patru ani, România să o punem într-o direcţie bună.", a spus Ponta.

Aceste regrupări pe scena politică au loc cu mai puţin de trei luni înaintea alegerilor parlamentare, programate pe 9 decembrie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Septembrie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste