Noua Republică nu poate semna protocolul de înfiinţare a Alianţei România Dreaptă

Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat că PNR nu va putea semna protocolul de înfiinţare a Alianţei România Dreaptă, alături de PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică.

Mihail Neamţu a explicat că protocolul de constituire a Alianţei România Dreapta nu poate fi semnat, întrucât procedura de înfiinţare a partidului va fi statuată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, după data limită la care ar putea fi semnat protocolul, dar formţiunea pe care o conduce va căuta o formulă juridică pentru a putea avea candidaţi la parlamentare pe listele ARD.

Preşedintele partidului, Mihail Neamţu, a declarat că, întrucât Tribunalul Bucureşti nu a înregistrat încă formaţiunea ca partid, din cauza unei contestaţii venite din partea unor cetăţeni, PNR nu dispune încă de forma juridică prin care să poată semna acest protocol.

El a menţionat că vor rămâne parteneri în această alianţă, prin reprezentarea în comisia tehnică, comisia de guvernământ şi cea de integritate şi că vor avea candidaţi pe listele alianţei pentru alegerile parlamentare din iarnă.
 
Neamţu a mai spus că se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, partidul să găsească soluţii juridice pentru a se putea afilia Alianţei România Dreapta, alături de formaţiuni precum PDL, PNŢCD, Fundaţia Creştin Democrată şi Forţa Civică, condusă de Mihai Răzvan Ungureanu.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă în care Noua Republică şi-a prezentat şi propunerile pentru programul de guvernare 2012 - 2016 al Alianţei România Dreaptă.

Noua Republică propune adoptarea unei noi constituţii şi o reformă a clasei politice

Într-un document primit la redacţia Radio România Actualităţi se precizează faptul că apropierea partidului de Alianţa România Dreapta "nu înseamnă anexarea Noii Republici sau contopirea ei într-o entitate ambiguă sub raport etic sau doctrinar" şi că vor sprijini programul de guvernare al alianţei cu condiţia includerii propunerilor formaţiunii.
 
În ceea ce priveşte reforma instituţională, Noua Republica propune redactarea şi adoptarea unei noi constituţii, aplicarea rezultatelor referendumului din 2009, asigurarea instituţiilor statului, adoptarea reformei teritorial-administrative şi votul prin corespondenţă pentru românii de pretutindeni.

Noua Republică propune şi o reformă a clasei politice, prin reducerea imunităţilor parlamentare, revocarea aleşilor locali sau parlamentari în cazul în care aceştia sunt corupţi sau practică traseismul politic.

Transparentizarea finanţării campaniilor electorale, introducerea unui cod de integritate pentru întreaga clasă politică sunt alte soluţii propuse de PNR.

PNR: Furtul, risipa şi corupţia, problemele care au dus la o proastă gestionare a bugetului de stat
 
Prim-vicepreşedintele PNR, Valeriu Todiras, afirmă că furtul, risipa şi corupţia sunt principalele probleme care au dus la o proastă gestionare a bugetului de stat, astfel că se propune o redistribuire a fondurilor şi un program prin care contribuabilii la bugetul de stat să beneficieze într-adevăr, pentru probleme reale, de banii de la stat.

PNR mai susţine şi plata TVA la încasarea facturii, însă pentru toate firmele, nu doar pentru cele foarte mici.
 
Membru al preţedinţiei PNR, Radu Costea, susţinea, de asemenea, că România are nevoie de o scădere a fiscalităţii şi de o scădere a cheltuielilor de administrare a statului, precum şi de creşterea veniturilor din administrarea averilor.

Printre altele, el mai menţiona şi de încurajarea investiţiilor autohtone, eliminarea dublei impozitări, listarea la bursa a companiei de stat, ceea ce nu înseamnă neapărat privatizarea lor, dar şi limitarea legală a datoriilor publice la 65% din produsul intern brut.
 
Vicepreşedintele partidului, Augustin Ofiteru, a amintit şi de problema energetică şi a propus ca soluţie crearea de insule energetice.

El spunea că românii ar trebui să aibă dreptul să producă energie şi să o vândă vecinilor, dacă au această posibilitate, şi a afirmat ca România are o mare capacitate de producere de energie prin soluţii neconvenţionale.
 
Mihail Neamţu a declarat, la finalul conferinţei, că în timpuri excepţionale se impun măsuri excepţionale şi că prgramul propus de ei este unul curajos şi radical.

El a adăugat că în iarnă nu se vor regăsi pe liste candidaţi din partea PNR care nu au cel puţin 6 luni de activitate în partid şi în niciun caz nu vor accepta în partid oameni de stânga din PSD, PRM sau UNPR sau traseişti.  
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Septembrie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste