Liviu Pop: Deblocarea dialogului social, prioritatea Guvernului

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că deblocarea dialogului social este o prioritate a Guvernului, iar Legea dialogului social va suferi modificări, prevăzute printr-un protocol semnat recent cu sindicatele şi patronatele.

Prezent luni la Oradea, Liviu Pop, a declarat că Legea zilierilor, completarea şi modificarea Codului Muncii şi Legea privind asistenţii personali cele trei acte normative a căror modificare se va face după întâlnirea guvernului cu reprezentanţii FMI de săptămâna viitoare.

În privinţa completărilor la Legea zilierilor, ministrul delegat pentru dialog social a spus că trebuie evitată desfiinţarea contractelor de muncă pe durată determinată ale salariaţilor şi angajarea acestora ca zilieri.

Liviu Pop a ţinut să precizeze că întârzierile la plata salariilor pentru asistenţii personali şi maternali vor fi eliminate în toate judeţele, chiar din această săptămână, iar modificările în lege vor preciza concret alocările de fonduri de la administraţia locală şi de la cea centrală.

Totodată, ministrul delegat pentru dialog social a declarat că principala problemă a Legii dialogului social o reprezintă dificultăţile de organizare şi funcţionare, adăugând că până la sfârşitul lunii septembrie "ar trebui să avem o nouă lege a dialogului social"
    
"Pe agenda Guvernului avem priorităţi, legea dialogului social va intra în modificare în baza unui calendar stabilit cu confederaţiile sindicale şi patronale. Sperăm ca la finalul legii septembrie să avem o nouă lege a dialogului social, care să fie aplicabilă, pentru care am lansat dezbaterile naţionale. Este prima lege a dialogului social introdusă într-o altfel de dezbatere, deoarece fiecare poate să-şi argumenteze şi să susţină un punct de vedere pe un articol de lege", a spus Pop.

Liviu Pop a participat luni la Comisia de Dialog Social, convocată de Instituţia Prefectului judeţului Bihor, condusă de prefectul Claudiu Adrian Pop şi de Consiliul Judeţean Bihor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Iulie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste