AUDIO Traian Băsescu: Românii trebuie să iasă la vot pe 29 iulie

Traian Băsescu afirmă că românii trebuie să iasă la vot pe 29 iulie pentru a "sancţiona abuzurile făcute de actuala putere", în scurta perioadă de mandat.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a amintit, joi, la Radio România, că, deşi a înmânat mandatul de premier lui Victor Ponta, USL, în loc să fie preocupată de guvernare, a început imediat decapitarea instituţiilor statului: de la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, până la Avocatul Poporului şi şeful statului.

În momentul de faţă, adaugă el, românii riscă să simtă efectele economice ale izolării ţării noastre pe plan european.

"Am sentimentul că sunt un preşedinte adus la judecata poporului şi este, poate, singura judecată valabilă pentru un şef de stat. Am însă conştiinţa împăcată că am făcut pentru ţara mea tot ce trebuia să fac atunci când trebuia să fac. N-aş fi vrut ca românii să treacă prin situaţia în care la momente de criză n-aş fi făcut ce trebuia făcut pentru că ar fi fost mult mai rău. Şi închei spunându-vă că eu am încredere în judecata românilor", a spus Traian Băsescu.

Totodată, preşedintele suspendat a respins acuzaţiile de denigrare şi manipulare a mass-media pe care i le aduc liderii Uniunii Social Liberale, acuzând la rândul său că nu este lăsat să îşi spună punctul de vedere.

"Ar trebui să-mi spună un singur ziarist străin cu care eu am vorbit sau un singur ziarist român cu care eu am vorbit înainte să fac asta. Însă, în mod categoric, oamenii aceştia nu ştiu ce-i democraţia. După ei n-ai voie să vorbeşti. Oamenii ăştia n-au cum să înţeleagă democraţia, dar fac rău românilor", a spus Băsescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Iulie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste