Proiectul de la Roşia Montană, reanalizat

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat că proiectul de la Roşia Montana va fi reanalizat, iar discuţiile cu organizaţiile nonguvernamentale din domeniu vor continua.

Rovana Plumb susţine că reprezentanţii Ministerului Mediului vor avea întâlniri cu organizaţiile nonguvernamentale pentru reanalizarea proiectului Roşia Montană.

"Vom avea întâlniri cu organizaţiile nonguvernamentale care acţionează în acest domeniu în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană. Va fi un dialog deschis şi transparent pentru că ne dorim să cunoaştem poziţia ONG-urilor, să-i ascultăm şi cu maximă seriozitate să continuăm analiza în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană. Aşa cum am precizat ca obiectiv în programul de guvernare: proiectul se va reanaliza", a spus ministrul mediului şi pădurilor.   

În 8 iunie, premierul Victor Ponta declara într-un interviu acordat Bloomberg că Guvernul vrea să amâne până după alegerile parlamentare deciziile privind gazele de şist şi proiectul Roşia Montană.
    
Ponta declara că poziţia Guvernului privind proiectul minier a rămas neschimbată.

El a adăugat că, la Roşia Montană trebuie să se respecte cele mai înalte standarde şi garanţii de mediu, să ofere statului o participaţie mai mare la proiect şi să se renunţe la activităţi de lobby politic înainte de a putea continua dezvoltarea proiectului.

Roşia Montană Gold Corporation a fost înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva - cu 19,31%, Gabriel Resources - cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari - cu 0,23%, urmează să dezvolte cea mai modernă mină din România, la Roşia Montană, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri.
    
În cazul în care proiectul aurifer ar primi undă verde, România devine primul producător de aur din Europa, depăşind astfel primele două ţări din top, Finlanda şi Suedia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Iunie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste