Pact Naţional pentru Sănătate

Starea sistemului de sănătate din România ar putea fi îmbunătăţită printr-un pact naţional pe următorii zece ani, semnat de toate partidele parlamentare, susţin Alianţa pentru Sănătate din România şi Ministerul Sănătăţii.

Adăugat: 30 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ideea a fost lansată joi, cu prilejul prezentării de către această organizaţie, care reuneşte pacienţi, medici şi furnizori de servicii medicale, a Raportului pentru Sănătate.

Documentul evidenţiază progresele înregistrate de sistem în ultimii 15 ani, dar şi deficienţele cronice, precum finanţarea insuficientă sau accesul deficitar la serviciile de specialitate.

Prezent la eveniment, ministrul Nicolae Bănicioiu a anunţat că pentru atragerea medicilor la sate, unde asistenţa sanitară este deficitară, va prezenta, în curând, un proiect legislativ în acest sens.

"Se prevede acordarea unor sporuri cabinetelor medicilor de familie şi din ambulatoriu clinic, pentru condiţii deosebite în care îşi desfăşoară activitatea. Ce înseamnă condiţii deosebite - zone grele, izolate, numărul mic de asiguraţi, acces greoi la domiciliul asiguratului şi distanţa foarte mare de o unitate de primiri urgenţe şi mă refer aici în principal la zonele defavorizate şi în special zonele rurale, tocmai pentru a acorda aceste sporuri cuprinse între 100% şi 200%", a spus Nicolae Bănicioiu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza