Pachetul privind achiziţiile publice, discutat cu senatorii PSD

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, le va prezenta, în această după amiază senatorilor PSD, pachetul de patru legi privind achiziţiile publice, adoptate săptămâna trecută de Guvern.

Adăugat: 2 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice
trimite pe mail

Acestea au fost trimise la Parlament în procedură de urgenţă, pentru dezbatere şi vot.

Premierul Victor Ponta îşi doreşte ca noile reglementări privind achiziţiile publice să intre în vigoare la începutul anului viitor, în scopul obţinerii unui sistem european modern, care să ajute la deblocarea uriaşei probleme a lucrărilor de infrastructură.

Potrivit acestui proiect legislativ, licitaţiile pentru achiziţiile din bani publici sau din fondurile europene vor dura mai puţin şi ar urma să ţină cont inclusiv de criteriile de calitate, nu doar de preţul cel mai mic.

Actele normative includ măsuri pentru urgentarea acordării contractelor şi pentru ca proiectele de infrastructură să nu mai poată fi blocate la fel de uşor ca până acum.

Companiile care contestă licitaţiile vor trebui să plătească o cauţiune de 2% din valoarea contractului, pentru care au depus oferta, iar termenele de judecată a contestaţiilor vor fi reduse.

Victor Ponta consideră că prin adoptarea acestui pachet legislativ în parlament ar putea fi rezolvate în mare parte inclusiv problemele infrastructurii din România şi s-ar evita situaţii precum cea care a avut loc pe tronsonul rutier Sibiu-Orăştie.

Guvernul doreşte ca noile reglementări privind achiziţiile publice să intre în vigoare de la începutul anului viitor, prin proiectul acestui pachet legislativ sunt preluate în legislaţia naţională o serie de noi reglementări şi practici europene în domeniul achiziţiilor publice - afirmă reprezentanţii guvernului.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza