Pachetul legislativ privind achiziţiile publice, votat de deputaţi

UPDATE Pachetul legislativ privind achiziţiile publice a primit în urmă cu puţin timp votul final în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro a transmis  LIVE VIDEO dezbaterea din plenul  Camerei Deputaţilor.

Actele normative preiau directivele comunitare şi introduc reguli care ar trebui să se aplice în toate statele Uniunii Europene.

La şedinţa de astăzi a participat şi premierul Dacian Cioloş care le ceruse deputaţilor să voteze pachetul legislativ în regim de urgenţă pentru a nu risca sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Termenul limită de adoptare era 18 aprilie, când Camera Deputaţilor a votat doar pe articole proiectele.

Noua legislaţia ar urma să ducă la o simplificare a procesului de realizare a investiţiilor din bani publici şi la reducerea numărului de contestaţii.

Avertismente privind problemele care ar putea apărea pentru România în lipsa noilor reglementări au fost lansate, în această dimineaţă, la Bucureşti şi de comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

După cum transmite reporterul RRA, Bogdan Isopescu, responsabilul european enumera şi alte două urgenţe pentru autorităţile de la Bucureşti - gestionarea deşeurilor şi- în mod deosebit- Masterplanul de transport.

AUDIO Corina Creţu