Pachetul de legi din domeniul justiţiei, amânat de Comisia Juridica

La Comisia Juridică din Senat, discuţiile pe marginea pachetului de legi din domeniul justiţiei, cele care aduc modificări la statututul judecătorilor şi al procurorilor, au fost amânate pentru două săptămâni.

Adăugat: 19 Aprilie 2017
Ultima actualizare:19 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii au explicat că reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi cei ai CSM nu au transmis punctele de vedere solicitate.

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, s-a arătat nemulţumit de această situaţie, mai ales că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, declarase în urmă cu o lună că pachetul de legi va fi gata.

În aceste condiţii, senatorii jurişti au decis să-l cheme săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, pe ministrul justiţiei, pentru a prezenta propunerile de modificare a legilor în acest domeniu.

"Situaţia nu mai poate fi prelungită. Este totuşi inadmisibil să se lucreze de atâta vreme şi să nu ştim ce se va discuta. În timpul în care noi aşteptăm puncte de vedere, facem dezbateri, în sistemul judiciar din România se întâmplă lucruri!", a spus Şerban Nicolae.

Pentru o amânare a dezbaterilor, s-a pronunţat şi senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ea este de părere că trebuie să se ţină cont de observaţiile instituţiilor abilitate, mai ales când este vorba de modificarea legislaţiei privind statutul judecătorilor.

"Ar fi păcat să fi fost deja consultate instanţele din România, Parchetele din România, cel puţin pe legile de organizare şi funcţionare, şi să nu ţinem cont de observaţiile venite de la aceste instituţii, aşa că v-aş propune să mai dăm un termen amânare, astfel încât să putem să beneficiem de propunerile sistemului şi să vedem pe urmă ce facem", a susținut Alina Gorghiu.

Senatorii jurişti au discutat şi despre proiectul legii privind graţierea, însă nu au formulat un raport, întrucât trebuie analizate datele venite din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

O nouă şedinţă a fost convocată pentru luni, 24 aprilie, când senatorii trebuie să decidă ce vor face cu acest proiect de lege, în condiţiile în care, pe data de 25 aprilie, la Senat este termenul de adoptare tacită.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza