Ovidiu Miculescu, noul preşedinte al radioului public

Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodufuziune a fost votat, marţi, de plenul Parlamentului, în persoana lui Ovidiu Miculescu.

Adăugat: 3 Iulie 2012
Ultima actualizare:3 Iulie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Ovidiu Miculescu a fost numit în funcţia de preşedinte al SRR, după ce a fost votat, prin vot secret cu bile,  de 243 de parlamentari din cei 272 prezenţi. Au votat contra acestei numiri, 8 parlamentari.

După validarea prin vot a noului preşedinte al radioului public, Ovidiu Miculescu a depus, în faţa plenului, jurământul.

Marţi dimineaţă, membrii Comisiilor de cultură reunite ale Parlamentului au votat validarea lui Ovidiu Miculescu ca preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune , după ce acesta a fost desemnat pentru această funcţie de membrii Consiliului de Administraţie al SRR.

Ovidiu Miculescu a fost validat ca preşedinte - director general al Radioului Public, de către Comisiile de Cultură ale Parlamentului, cu 17 voturi "pentru" şi 4 "abţineri".

Din cei zece membri CA prezenţi, opt au votat "pentru" desemnarea lui Ovidiu Miculescu ca preşedinte-director general, în timp ce doi membri s-au "abţinut".

Potrivit ordinii de zi a plenului Parlamentului, s-a trecut la votul cu bile pentru numirea noului preşedinte al SRR.

PDL a refuzat să voteze

Votul s-a derulat în absenţa parlamentarilor PDL, care, după anunţul liderului PDL din Camera Deputaţilor , Mircea Teoader, au părăsit sala.

Ovidiu Miculescu îl înlocuiește pe Andras Demeter care a demisionat vinerea trecută din funcția de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune din cauza lipsei banilor pentru semnalul terestru.

Un alt motiv al demisiei ar fi fost și nerespectarea de către autorităţile competente ale statului a dispoziţiilor imperative ale Legii de funcţionare a SRR, serviciu public de interes naţional, periclitând astfel difuzarea programelor sale.

 

CV Ovidiu Miculescu

Claudiu Săftoiu, noul preşedinte al TVR

Tot, marţi, a fost numit prin vot secret în plenul Parlamentului, noul preşedinte al TVR, Claudiu Săftoiu.

Săftoiu a fost validat cu 265 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza