OUG pentru eşalonarea la plată a obligaţiilor bugetare pentru 12 luni

Ministrul Finanţelor a prezentat o ordonanță de urgență pentru eşalonarea la plată, în formă simplificată, a obligaţiilor bugetare pentru 12 luni

Adăugat: 9 Octombrie 2020
Ultima actualizare:9 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Guvernul a prelungit cu şase luni suplimentarea numărului de 2.000 de posturi pentru personalul contractual necesar în direcţiile de sănătate publică şi în serviciile de ambulanţă din întreaga ţară.

Executivul a aprobat şi un memorandum privind contractarea unui împrumut de 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul regional de Urgenţă de la Iaşi, după cum a anunţat ministrul de finanţe, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de guvern.

Tot ieri, a fost prezentată şi ordonanţa privind eşalonarea la plată pe o perioadă de 12 luni a obligaţiilor fiscale, ordonanţă care urmează să intre în dezbatere publică până la următoarea şedinţă.

Premierul Ludovic Orban are programată pentru astăzi o întâlnire cu reprezentanţii domeniului Horeca.

Ieri, Guvernul a discutat în primă lectură proiectul unei ordonanţe de urgenţă care scuteşte de la plata impozitului specific până la sfârşitul acestui an companiile din domeniul Horeca.

O altă prevedere a ordonanţei stabileşte că, pe o perioadă de 12 luni, eşalonat, contribuabilii pot să îşi plătească obligaţiile bugetare restante, după declararea stării de urgenţă.

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a precizat ce condiţii trebuie să îndeplinească aceşti contribuabili pentru a beneficia de reeşalonare.

Florin Cîţu: Să nu înregistreze obligaţii bugetare restante la data declarării stării de urgenţă. Să nu se afle în procedură de insolvenţă - şi aici, pentru companiile care sunt în procedură de insolvenţă, dar care şi-au plătit ratele, deci, nu au avut restanţe, vom veni cu o reglementare separată. Să nu se afle în dizolvare, potrivit prevederilor legale în vigoare, să aibă depuse toate declaraţiile fiscale.

O altă prevedere a Ordonanţei de Urgenţă prelungeşte până la 2 decembrie termenul până când autorităţile locale pot să stabilească reducerea cu până la 50% a impozitului pe clădiri.

Proprietarii pot să depună până pe 21 decembrie cererile de reducere a impozitului.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza