OUG pentru continuarea învăţământului exclusiv online până pe 8 februarie

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în data de 8 februarie.

Adăugat: 6 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cimpeanu, ministrul Educației. Sursa: Gov.ro
trimite pe mail

În şedinţa de astăzi, Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în data de 8 februarie, a anunţat aseară ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Abia apoi ne putem gândi la revenirea elevilor în clase şi în acest sens sunt analizate mai multe scenarii, spune ministrul. Esenţial este cum va evolua pandemia.

Sunt luate în calcul, de asemenea, raportările cu privire la elevii aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate în şcoala online, dar şi măsurile adoptate de alte state.

În această săptămână vor avea loc o serie de consultări cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor şi cadrelor didactice pentru a analiza măsurile ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se doreşte începerea semestrului doi în format clasic, însă decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.

Până la o decizie finală, legată de felul în care se vor desfăşura cursurile, ministrul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare raportările numerice pentru fiecare unitate de învăţământ cu privire la personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic, ce are disponibilitate de vaccinare.

Se arată că va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei situaţiei cu factorii de decizie, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă.Autor:
Felicia Mocanu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza