OSCE, despre alegerile parlamentare: Votul s-a desfăşurat calm şi ordonat

Şeful misiunii Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa de observare a procesului electoral de duminică, Wolfgang Grossruck, a declarat că alegerile parlamentare din România s-au desfăşurat conform criteriilor OSCE.

Adăugat: 10 Decembrie 2012
Ultima actualizare:10 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, OSCE, apreciază ca "pozitiv" procesul electoral de la alegerile parlamentare de duminică.

Vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, Wolfgang Grossruck, a declarat luni că scrutinul a fost în conformitate cu principiile OSCE şi că România este o ţară cu respect pentru drepturile parlamentare.

"Am evaluat că alegerile parlamentare au fost în conformitate cu principiile OSCE. Votul observat de echipa OSCE a fost apreciat ca fiind pozitiv. Observatorii noştri nu au primit un număr semnificativ de rapoarte cu privire la nereguli, deşi au fost acuzaţii de natură generală. (...) Cei 17 observatori ai noştri au vizitat în ziua alegerilor 120 de secţii de votare în Bucureşti, Constanţa, Teleorman. Alegerile au demonstrat că România este o ţară cu respect pentru drepturile parlamentare, precum şi cu un proces politic democratic", a declarat Grossruck.

Grossruck a mai spus că atmosfera politică din ultima vreme a contribuit la subminarea încrederii publice în funcţionarea corectă a instituţiilor.

El a menţionat rezultatele referendumului din 29 iulie despre care a precizat că au aruncat o umbră asupra procesului electoral.

Wolfgang Grossruck a mai spus că deşi românii au ieşit într-un număr "modest" la urne, votul s-a desfăşurat "calm şi ordonat".

De asemenea, Grossruck a precizat că misiunea de observare a alegerilor parlamentare din România nu a avut ca scop "arătarea cu degetul", ci un schimb de experienţă.

"OSCE are o experienţă îndelungată de observare a alegerilor din România. (...) Noi am fost invitaţi de această dată pentru că am fost interesaţi de evenimente politice care au avut loc în vară. (...) Noi nu am venit aici să arătăm cu degetul sau să învăţăm pe cineva ceva, ci să împărtăşim experienţe", a susţinut Grossruck.Autor:
Eliza Ungureanu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
10 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza