Ordonanţa privind suspendarea angajărilor "nu va afecta sistemul de ordine şi siguranţă publică"

Ministrul de Interne dă asigurări că sistemul de siguranţă naţională nu va fi afectat de suspendarea angajărilor din administraţie.

Adăugat: 14 Iulie 2017
Ultima actualizare:14 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă care prevede suspendarea angajărilor în administraţia centrală nu va afecta sistemul de ordine şi siguranţă publică, spune ministrul de interne, Carmen Dan.

Ea a reamintit că deficitul de personal la nivelul ministerului pe care-l conduce este de aproape 20 de mii de oameni, cele mai multe posturi neocupate fiind la nivelul Poliţiei Române, şi a anunţat că vor fi luate măsuri în acest sens.

"Asta înseamnă că în afară de repartizarea acestei promoţii, în iunie-septembrie vom avea o trecere din corpul subofiţerilor în corpul ofiţerilor, pentru aproximativ 1.500 de subofiţeri şi sper, spre sfârşitul anului, să reuşim să facem şi o angajare din surse externe", a spus Carmen Dan. 

Guvernul vrea să suspende angajările din administraţia publică centrală până la finalul acestui an, potrivit unei ordonanţe a Ministerului Dezvoltării Regionale.

Vor exista însă şi posturi care nu vor fi blocate.

Ordonanţa, care se află acum în dezbatere publică pe site-ul MDRAP, prevede că până la 31 decembrie 2017 să nu se mai facă angajări în instituţiile publice şi la guvern.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza