Ordonanța privind sistemul de irigații nu a obținut voturile deputaților

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, cu amendamente, nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării lui, în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 30 Septembrie 2015
Ultima actualizare:30 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii nu au fost de acord cu propunerea guvernului de a aloca bani pentru crearea unui sistem naţional de irigaţii.

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor.

Ordonanţa de Urgenţă a guvernului nu a obţinut numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, dar nici nu a fost respinsă, ceea ce asigură aplicarea în continuare a prevederilor sale, dar nu şi a propunerilor aprobate sub forma de amendamente de Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

Aceste propuneri vizează suma de un miliard de euro alocată în perioada 2016-2020 Ministerului Agriculturii pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii. Ministrul agriculturii Daniel Constantin s-a declarat nemulţumit de atitudinea liberalilor care s-au abţinut de la votul asupra proiectului de lege.

"Un miliard de euro până în anul 2020 guvernul avea intenţia ca în proiectul de buget, la care lucrăm în momentul de faţă, să aloce, pentru anul 2016, 145 de milioane de euro. O să-i invităm pe colegii noştri din opoziţie să găsească bani pentru despăgubiri dacă vom avea secetă în anul 2016 până în anul 2020", a spus Daniel Constantin.

Deputatul PNL, Tinel Gheorghe a motivat votul liberalilor

"Acel program de un miliard de euro trebuia însoţit de un proiect de reabilitare", a spus Tinel Gheorghe.

Proiectul de lege pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă, în forma convenită de comisiile parlamentare de specialitate, va fi supus din nou votului decizional al plenului Camerei Deputaţilor în sesiunea parlamentară din primăvară.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza