Ordonanţa privind plafonarea preţurilor la lemnele de foc, în Camera Deputaților

Partenerii din coaliţia de guvernare nu au ajuns încă la un acord în privinţa unei forme finale pentru aceste măsuri, deşi cu toţii au admis că se impun modificări la legislaţia în vigoare.

Adăugat: 6 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Soluţiile pentru corectarea ordonanţei de plafonare a preţurilor la lemnele de foc sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare în Camera Deputaţilor, al cărei vot este decisiv şi în cazul modificărilor la schema de compensare a facturilor la energie, în analiză de mai multe săptămâni.

Partenerii din coaliţia de guvernare nu au ajuns încă la un acord în privinţa unei forme finale pentru aceste măsuri, deşi cu toţii au admis că se impun modificări la legislaţia în vigoare.

Ministrul mediului preciza zilele trecute la RRA că în interiorul coaliţiei nu s-a discutat despre o eventuală corectare în guvern a măsurii de limitare la 400 de lei a preţului pe metrul cub de lemn pentru foc, decizie care nu şi-a atins scopul de a proteja gospodăriile ce folosesc acest combustibil pentru încălzire, ci dimpotrivă, a blocat piaţa de profil.

Tanczos Barna afirma că soluţiile vor fi găsite în parlament şi s-a arătat convins că procedurile vor fi scurte, având în vedere situaţia şi dinamica preţurilor, iar săptămâna viitoare se va stabili felul în care va fi îmbunătăţit documentul de la guvern.

Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a fost trimisă Camerei Deputaţilor, după ce a trecut tacit de Senat, fără să se ajungă la adoptarea unui raport de specialitate şi nici la un vot în plen.

Tot Camera Deputaţilor este decizională şi în privinţa modificărilor la ordonanţa de compensare a facturilor la energie, dar dezbaterile au fost suspendate, în aşteptarea recomandărilor Comisiei Europene.

Acestea au fost prezentate în urmă cu mai bine de două săptămâni, dar la Bucureşti încă nu s-a ajuns la concluzii. Parlamentarii puterii spun că e nevoie de mai mult timp pentru analiză, pentru a se identifica surse noi de finanţare, iar liderul PSD a declarat că toate aceste măsuri de sprijin ar putea fi incluse în acelaşi act normativ.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza