Ordonanţa privind plafonarea preţurilor la energie, din nou pe agenda Parlamentului

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului.

Adăugat: 2 Octombrie 2022
Ultima actualizare:2 Octombrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul de lege a suferit modificări importante în Senat, după cum relatează Cătălin Purcaru.

În categoria beneficiarilor non-casnici, pentru care energia electrică se facturează cu maxim un leu pe kWh pentru 85% din consumul mediu lunar, au fost incluse întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile de utilităţi publice, operatorii economici din domeniul industriei alimentare, producătorii şi distribuitorii de medicamente şi lăcaşurile cultelor recunoscute oficial în România.

De preţ plafonat pentru energia electrică vor beneficia atât consumatorii casnici, care anul trecut au avut un consum mediu lunar mai mic de 300 de kWh, dar şi cei care deşi au depăşit acest prag, în acest an se încadrează în plafoanele stabilite.

De asemenea, familiile cu cel puţin trei copii la şcoală nu vor avea limită de consum pentru plafonare, dar şi consumatorii care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor.

De luni, se reiau în Parlament şi dezbaterile asupra noilor legi ale justiţiei, elaborate de Guvern. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie, ora 13:02)Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza