Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetară, publicată în Monitorul Oficial

Rectificarea bugetară va asigura fără probleme plata pensiilor şi salariilor pentru acest an, dar şi bani în plus pentru educaţie şi sănătate, a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă.

Adăugat: 9 Septembrie 2018
Ultima actualizare:9 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară a fost publicată, vineri seara, în Monitorul Oficial, după ce, miercuri, a fost aprobată în şedinţa executivului.

Acest lucru a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a invocat absenţa avizului CSAT.

Premierul Viorica Dăncilă a argumentat, însă, că Guvernul trebuia să adopte rectificarea pentru că oamenii nu mai puteau aştepta.

Rectificarea bugetară prevede o suplimentare de fonduri pentru mai multe domenii, inclusiv pentru instituţiile din sfera securităţii naţionale.

Deşi vor avea alocări în plus, aceste instituţii rămân, în continuare, cu bugete diminuate, după cum a anunţat ministrul finanţelor.

Rectificarea bugetară va asigura fără probleme plata pensiilor şi salariilor pentru acest an, dar şi bani în plus pentru educaţie şi sănătate - a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă.

"Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii, sănătate să fie periclitate de lupta politică. Mi-aş fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituţii importante ale statului: Preşedinţei şi Guvern", a spus Viorica Dăncilă.

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, spunea, la rândul său, că rectificarea bugetară a ţinut cont de creşterea economică de 5,5%, de evoluţia indicatorilor macroeconomici şi va susţine proiectele de investiţii.

El a explicat, totodată, care au fost motivele micşorării bugetelor pentru structurile din CSAT, dar şi pentru mai multe ministere, printre care cel al mediului, al dezvoltării, energiei, apelor şi pădurilor.

"Orice cheltuială pe care o au învedere până la final de an va fi asigurată, dar nivelul de execuţii la şapte luni de zile arăta clar că sunt sume neutilizate, iar un management corect şi modern spune foarte clar că nu ai de ce, nici legal, nici financiar în acelaşi timp, să ţii banii într-o zonă în care ei nu se cheltuie, îi iei, îi realoci, îi utilizezi, iar dacă e nevoie să cheltui mai mult decât a rămas ca şi sumă, sumele se pot aloca de către guvern fără niciun fel de problemă", a susținut Eugen Teodorovici.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza