Ordonanță de Urgență pentru drepturile personalului nedidactic din învățământ

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, și reprezentanții sindicatelor din educație au discutat despre majorarea salariilor personalului nedidactic din învățământ.

Adăugat: 22 Februarie 2017
Ultima actualizare:22 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

În cadrul discuțiilor, premierul a precizat că, are toată deschiderea pentru găsirea unor soluții rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educație. 

Astfel, Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința de mâine, se are în vedere așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017.

Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei.

Un alt punct al discuției de astăzi a vizat situația sporurilor salariale pentru  personalul din educație.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Educației Naționale Pavel Năstase au subliniat că Executivul are în atenție această situație care trenează de mai mult timp și are toată deschiderea și face eforturi să fie rezolvată.

De asemenea, membrii Guvernului și reprezentanții sindicatelor din învățământ au discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educației Naționale până la sfârșitul acestui an.

În acest context, premierul Grindeanu a arătat că noul proiect va fi rezultatul unei ample consultări cu mediul academic, societatea civilă, sindicate, patronate, partide politice, cu toți cei interesați.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza