Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale, publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a modificat Codurile penale prin Ordonanţă de Urgenţă. Aceasta a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Adăugat: 1 Februarie 2017
Ultima actualizare:1 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale, adoptată aseară, de Guvernul Grindeanu a fost publicată în Monitorul Oficial.

În privinţa graţierii unor pedepse, Executivul a adoptat un proiect de lege care va fi trimis în procedură de urgenţă la Parlament.

Cea mai mare parte a prevederilor ordonanţei urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Prevederea privind termenul de şase luni până la care pot fi făcute denunţuri privind săvârşirea unor infracţiuni, intră în vigoare imediat.

Ministrul justiţiei, Florin Iordache, a anunţat aseară, după şedinţa Cabinetului Gdrindeanu, că se menţine pragul de 200.000 de lei, sub care abuzul în serviciu nu va mai fi sancţionat penal, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminată, inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

De asemenea, Ordonanţa de urgenţă prevede că favorizarea infractorului se dezincriminează dacă fapta este săvârşită de un membru al familiei sau de un afin până la gradul II.

Modificările au venit în urma consultărilor, a subliniat ministrul Justiţiei.

Modificarea Codului Penal prin Ordonanţă de urgenţă, a generat proteste ample în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării.

Demersul Guvernului a fost criticat dur de şefii parchetelor, de Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis, care au apreciat la unison că astfel sunt anulate rezultatele din ultimii ani, în lupta împotriva corupţiei.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza