Ordonanța care majorează salariilor demnitarilor, respinsă în comisii

Parlamentarii din Comisiile de buget și muncă au respins cu 23 de voturi pentru şi 12 împotrivă, ordonanța prin care cresc salariile demnitarilor.

Adăugat: 16 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile reunite de buget şi muncă din Camera Deputaţilor au respins ordonanţa care majora salariile demnitarilor.

Au fost 23 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara, în timpul dezbaterilor, că susţine respingerea documentului şi menţiona că legea salarizării unitare, care este în pregătire, va reglementa salariile tuturor bugetarilor.

"Nu este echitabil faţă de celelalte categorii de bugetari, ca să crească doar anumite salarii. Noi acum lucrăm la legea salarizării unitare. Toate salariile bugetarilor vor creşte, evident că vor creşte şi cele ale demntarilor, dar credem că este bine să se întâmple toate aceste majorări odată pentru toată lumea", a susținut Lia Olguţa Vasilescu.

În timpul dezbaterilor, deputatul PNL Bogdan Huţucă a depus un amendament care prevedea ca şi salariile celor din administraţia publică locală să fie majorate la nivelul celor din administraţia publică centrală.

"Considerăm că acest amendament creează un raport corect între nivelul veniturilor şi nivelul atribuţiilor anexate funcţiei şi creează oportunitatea ca aceşti demnitari să beneficieze pe viitor de o pensie decentă", a susținut Bogdan Huţucă.

Amendamentul a fost respins. În schimb, a fost introdusă o prevedere potrivit căreia salariile celor 48 de demnitari revin la nivelul din iulie 2015 şi se majorează cu 10%.

Documentul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza