Orchestra Simfonică Radio din Leipzig, marţi seara, la Festivalul Internaţional RadiRo

Orchestra Simfonică Radio din Leipzig urcă în această seară pe scena Sălii Radio, pentru primul concert pe care îl susţine în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor RadiRo.

Adăugat: 27 Septembrie 2016
Ultima actualizare:27 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Orchestra Simfonică Radio din Leipzig urcă în această seară pe scena Sălii Radio, pentru primul concert pe care îl susţine în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor RadiRo.

Programul artistic va cuprinde lucrări de Rahmaninov şi Schumann. Ansamblul va fi condus de dirijorul principal Kristjan Järvi, cel care este directorul de onoare al Festivalului RadiRo.

Cea mai veche orchestră radio din Germania. Vorbim de Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, astăzi unul dintre cele mai inovative ansambluri ale Europei, lucru ce se datorează şi dirijorului Kristjan Järvi.

Din 2012 este directorul muzical al acestui ansamblu, care preţuieşte tradiţia şi noul cu acelaşi profesionalism. Promovarea unui repertoriu în care clasicul se îmbină cu muzica de film şi crossover le-a adus Premiul European pentru Cultură.

Kristjan Järv: Orchestrele radio înseamnă mai mult decât orchestre radio, în ziua de astăzi. Ele sunt, în general, orchestre media, ce comunică prin diverse mijloace cu publicul. Acum, prin intermediul internetului, televiziunii şi radioului, putem atinge un număr şi mai mare de oameni, unii dintre ei fără implicarea anterioară în viaţa de concert. Ideea a rămas, aşadar, dar formatul s-a schimbat foarte mult.

Solistul din această seară al Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig este pianistul rus Denis Kozhukhin. Concertul este transmis în direct, de la ora 19:00, de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza