Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio, pe scena Festivalului Enescu

Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic şi Corul de Copii Radio vor interpreta Simfonia a VIII-a a lui Gustav Mahler.

Adăugat: 2 Septembrie 2015
Ultima actualizare:2 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio şi trei coruri reunite vor urca diseară pe scenă în cadrul Festivalului George Enescu pentru a cânta monumentala Simfonie a VIII-a a lui Gustav Mahler.

"Simfonia celor 1000", supranumită astfel datorită numărului foarte mare de artişti, va răsuna de la ora 19:30 la Sala Mare a Palatului.

Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu, afirmă că patru din cele şase orchestre şi coruri ale Radioului se întâlnesc în aceeaşi seară pe scena Sălii Palatului.

"Se ascultă rar live această simfonie în România, de aceea este un eveniment repertorial deosebit. Concertul va fi condus de maestrul Cornelius Meister, iar pe scenă se vor afla atât Orchestra Naţională Radio, cât şi Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic şi Corul de Copii Radio, pe care le va susţine şi Corul Filarmonicii. Aşadar, patru din cele şase orchestre şi coruri ale Radioului se întâlnesc în aceeaşi seară pe scena Sălii Palatului pentru un concert pe care îl sperăm memorabil", spuns Oltea Şerban Pârâu.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza