Orchestra Naţională Radio, concert aniversar la Sala Radio

Orchestra Naţională Radio susţine, duminică seară, la Sala Radio, un concert aniversar.

Adăugat: 15 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Orchestra Naţională Radio susţine, în această seară, la Sala Radio, un concert aniversar.

Pe scenă se vor afla soprana Teodora Gheorghiu şi pianiştii Sergiu Tuhuţiu şi Daniel Goiti. Actorul Ion Caramitru va recita din lirica lui Eminescu.

Dirijorul Cristian Oroşanu mărturiseşte că se află pentru prima dată în faţa partiturilor lui Lipatti şi e încântat de sonoritatea muzicii sale de inspiraţie folclorică.

Cristian Oroşanu: "Vom cânta două piese din creaţia lui Dinu Lipatti, şi anume concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră şi, de asemenea, Suita Şătrarii. Nu le dirijasem niciodată, deci este şi pentru mine o premieră. Sunt piese mai puţin cântate, din păcate. Şi, iată, e şi pentru mine o ocazie de a aniversa Lipatti. El este perceput mai mult ca pianist şi mă bucur că, de data asta, îl vom prezenta şi în calitate de compozitor, împreună cu Eminescu şi chiar mi s-a părut o idee grozavă".

Concertul dedicat Zilei Culturii Naţionale la Sala Radio îl aduce pe scenă şi pe actorul Ion Caramitru, care va recita din poeziile lui Mihai Eminescu în cadrul spectacolului aniversar.

Ion Caramitru: "Eu sunt o parte din acest caleidoscop. Spun Eminescu de mult, studiez Eminescu de când eram elev. Aleg şi îmi împrospătez mereu repertoriul, pentru a urca pe scenă ceea ce mi se pare fundamental cand vorbim de el şi de contribuţia lui esenţială la structurarea limbii naţionale, limbii literare".

Actorul Ion Caramitru va recita din lirica lui Mihai Eminescu versuri care îi vor veni în minte ascultând concertul Orchestrei Naţionale Radio.

Momentele dramatice completează, în această seară, pe scena Sălii radio, concertul aniversar "Lipatti 100", organizat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Concertul de diseară de la Sala Radio este parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în 2017, Societatea Română de Radiodifuziune promovând cu consecvenţă cultura naţională, ca parte a misiunii sale publice.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Gerogiana Petrache
Adăugat:
15 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza