Orban: România nu se află în situația altor țări nevoite să recurgă la restricții dure

Autoritățile române evaluează măsurile deja implementate şi vor veni cu un răspuns dacă situaţia se schimbă.

Adăugat: 1 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

România nu se află în situaţia altor ţări europene care, din cauza unor creşteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus, au fost nevoite să recurgă la restricţii dure, a declarat premierul Ludovic Orban.

Autorităţile evaluează măsurile deja implementate şi vor veni cu un răspuns dacă situaţia se schimbă.

Ludovic Orban: România nu se află în situaţia altor ţări ca şi număr de infectări şi mai ales ca ritm de creştere a numărului de infectări zilnice. Noi am interzis încă de la prelungirea stării de urgenţă evenimentele private de tip nunţi, botezuri, mese fective şi alte activităţi care adună foarte multă lume la un loc şi unde nu se respectă regulile de protecţie sanitară. Măsurile sunt condiţionate de depăşirea unui anumit indice de răspândire a virusului în cadrul comunităţii.

Şeful guvernului a făcut aceste precizări astăzi, după ce a vizitat call-center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, pentru a vedea cum răspunde instituţia la solicitările cetăţenilor. 144 de voluntari studenţi la Medicină lucrează aici, în două schimburi, pe 72 de locuri, pentru a răspunde apelurilor venite din partea bucureştenilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza