Orban: Multe proiecte pentru zona Moldovei vor fi finanţate prin PNRR

Autostrada 7 va fi finanțată cu certitudine prin PNRR, afirmă preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Adăugat: 4 Iulie 2021
Ultima actualizare:4 Iulie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL. Sursa: captura
trimite pe mail

Multe proiecte pentru zona Moldovei vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a spus astăzi, la Iaşi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a participat la Conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei locale de partid.

Ludovic Orban: Autostrada 7 este finanţată cu certitudine. Sunt şi alte finanţări. Gândiţi-vă că fondul de rezilienţă pentru unităţile administrativ- teritoriale, UAT-urile, toate localităţile din Moldova vor beneficia de fonduri importante... valul renovării. Noi am încercat să introducem, şi ştiţi, cele două capete de la A 8, de la Autostrada Unirii, în finanţare, cu singura condiţie să putem să le finalizăm până în 31 decembrie 2026, pentru că altfel, practic, dacă obţinem finanţarea şi nu le terminăm, riscăm să pierdem banii.

Şi premierul Florin Cîţu a spus că vor exista fonduri pentru investiţii în Moldova şi a promis că, în viitor, guvernul va avea grijă ca bugetul alocat să fie cheltuit eficient.

Florin Cîţu: În PNRR obţinem foarte multe fonduri, vorbim deja de două autostrăzi. Cei de la CNAIR au reanalizat ultima parte, drumul expres de la Focşani, şi a fost transferat să facem autostrada. Acum nu mai este drum expres. Ne-au asigurat că fiecare ban care vine în Moldova va fi cheltuit foarte bine în perioada următoare şi vor fi şi cele autostrăzi pe care le vom începe, drumuri judeţene şi comunale, este vorba de a lua fiecare comunitate şi a o aduce în secolul XXI. În PNRR există un fond de dezvoltare la care au acces toate comunităţile din România, Deci există fonduri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Iulie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza