Orban: Modificările propuse de ministrul Toader, un atentat la independența justiției

Liderul PNL susține că propunerile de modificare a legilor justiției reprezintă un atentat la independenţa justiţiei şi a statului de drept.

Adăugat: 23 August 2017
Ultima actualizare:23 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal se va opune categoric propunerilor de modificare a legislaţiei în domeniul justiţiei, susţine liderul PNL, Ludovic Orban.

El spune că eliminarea preşedintelui României din procedura de numire a şefilor de parchete şi trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministrului Justiţiei reprezintă un atentat la independenţa justiţiei şi a statului de drept.

Preşedintele liberal a mai declarat că prin aceste modificări, partidele de la putere încearcă să controleze actul de justiţie.

"După ce au brevetat "marţea neagră", PSD-iştii vor să breveteze şi "miercurea neagră". Este adevărat că nu o mai fac noaptea, ca hoţii, ci o fac la lumina zilei, dar chiar dacă este făcut la lumina zilei acest act, el reprezintă un atentat împotriva independenţei justiţiei, reprezintă un atentat împotriva democraţiei, a statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului. Asistăm la o nouă tentativă a partidului de guvernământ de a controla politic justiţia", a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai anunţat că PNL ar putea depune o moţiune simplă pe acest subiect, împreună cu celelalte formaţiuni din opoziţie, transmite redactorul RRA,  Alexandra Cristea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza