Orban: Guvernul va începe verificarea proiectelor POSDRU

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că Guvernul va începe verificarea tuturor proiectelor în desfăşurare în cadrul programului POSDRU, cu acelea în care există cereri de rambursare de către beneficiari.

Adăugat: 29 Mai 2012
Ultima actualizare:29 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Ministrul Afacerilor Europene a anunţat, la Bruxelles, că toate proiectele Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflate în implementare, vor fi verificate.  
 
Leonard Orban a mai spus că raportul de audit al Comisiei Europene, vizând derularea POSDRU, va fi finalizat în câteva săptămâni şi că, indiferent dacă Bruxellesul va decide sau nu să suspende fondurile, Bucureştiul va lua rapid toate măsurile pentru funcţionarea optimă a acestui program.
 
"Raportul de audit, în mod cert, va mai dura câteva săptămâni cel puţin şi, în primul rând, procedura e să vină proiectul de raport şi partea română are timp la dispoziţie să reacţioneze şi, în funcţie de chestiunea respectivă, sigur, se va avea în vedere luarea unei decizii sau a altei decizii", a spus Orban. 
 
Ministrul Leonard Orban a explicat că Guvernul are în vedere un plan de acţiune care urmăreşte etapele de evaluare a proiectelor din cadrul POSDRU, siguranţa sistemelor informatice şi eligibilitatea costurilor, în special, a celor cu salariile.
 
Ministrul Afacerilor Europene declara pe 21 mai, la Bucureşti, că Executivul Uniunii Europene urmează să decidă, cel mai probabil, suspendarea plăţilor de bani europeni în Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în urma misiunilor de audit, adăugând însă că nu a văzut raportul de audit.
 
Comisia Europeană a precizat însă, în aceeaşi zi, că auditorii săi sunt în proces de analizare a constatărilor recentelor misiuni de audit de la Bucureşti şi că nu s-a luat o decizie privind o eventuală suspendare a plăţilor în cadrul POSDRU pentru România.
 
 


Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza