Orban cere demisia ministrului Justiției

Liberalul Ludovic Orban consideră că Robert Cazanciuc trebuie să demisioneze pentru ca Justiţia să cerceteze în cele mai bune condiţii cazul Duicu.

Adăugat: 30 Iunie 2014
Ultima actualizare:30 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, vicepreședinte PNL
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, cere demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru că acesta, prin propunerea pe care a făcut-o pentru o funcţia de conducere în DNA, a respectat solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, urmărit penal.

Ludovic Orban consideră că Robert Cazanciuc trebuie să demisioneze pentru ca Justiţia să cerceteze în cele mai bune condiţii acest caz.

"Pentru a se afla adevărul în cazul Duicu nu este normal ca justiţia să îşi desfăşoare o cercetare care îl vizează inclusiv pe ministrul justiţiei atâta timp cât în funtea acestui minister se găseşte domnul Cazanciuc, care, după declaraţiile publice ale DNA, se arată clar că nu a făcut altceva decât să pună în practică solicitările baronului Duicu", a subliniat liberalul.

Ludovic Orban a atras atenţia că situaţia în care se află ministrul Justiţiei este foarte gravă şi că o moţiune simplă împotriva sa în Parlament, aşa cum au propus PDL şi PNL, nu este suficientă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni,  că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest.

DNA susţine că, în martie anul trecut, Adrian Duicu ar fi promis intervenţii la membrii Guvernului şi conducerea Ministerului de Interne pentru promovarea şefului Poliţiei Mehedinţi, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.



Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
30 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza