Oraşul Făget şi trei sate din Timiş au intrat în carantină

La intrările şi ieşirile din oraşul Făget şi din cele trei sate aparţinătoare, Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, au fost instituite filtre unde poliţiştii controlează documentele necesare pentru deplasarea persoanelor în zonă.

Adăugat: 27 Iulie 2020
Ultima actualizare:27 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oraşul Făget şi trei sate aparţinătoare din judetul Timiş au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Autorităţile locale au cerut această măsură după ce numărul bolnavilor a ajuns la aproape 50, iar mai multe persoane au intrat în contact direct cu aceştia.

Printre cei diagosticaţi cu noul coronavirus se numără şi opt angajaţi ai spitalului din localitate, cadre medicale şi personal auxiliar.

La intrările şi ieşirile din oraşul Făget şi din cele trei sate aparţinătoare, Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, au fost instituite filtre unde poliţiştii controlează documentele necesare pentru deplasarea persoanelor în zonă.

Conform prevederilor legale, circulaţia se poate face doar pentru motive justificate, cum ar fi: desfăşurarea activităţii profesionale, transportul de marfă, activităţi agricole, urgenţe medicale sau asistenţă socială.

Carantina va dura două săptămâni. Aceasta a fost instituită ca urmare a apariţiei unui număr alarmant de teste pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

În ultima perioadă au fost identificate 47 de cazuri noi şi aproximativ 100 de persoane care au intrat în contact direct cu acestea şi se află în prezent în izolare.

Primarul oraşului Făget, Marcel Avram, a declarat că opt dintre cei infectaţi sunt asistente şi infirmiere de la spitalul din localitate.

Marcel Avram: Sperăm ca oamenii să nu se panicheze, nu o să se mai poată părăsi localitatea decât pentru câteva motive, dar persoanele, în interiorul localităţii, pot merge, bineînţeles, la serviciu, se pot deplasa la cumpărături; la instituţii, la magazine se intră cu mască. Acum sper să fie şi mai conştienţi de pericol şi să fie şi mai grijulii.

Oraşul Făget din judeţul Timiş are o populaţie de circa 6.700 de locuitori.

Făget devine astfel a treia localitate din ţară plasată în carantină, după localităţile Cartojani din Giurgiu şi Gornet din Prahova, care a contestat decizia în instanţă.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza