Opţiunea României "rămâne Dacian Cioloş pentru portofoliul Agriculturii"

Președintele susține că portofoliul de comisar european pentru Agricultură deținut de România este extrem de disputat.

Adăugat: 27 Mai 2014
Ultima actualizare:27 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, înainte de a pleca la Bruxelles, că opţiunea României pentru un portofoliu de comisar european rămâne în continuare Dacian Cioloş la Agricultură, dar a precizat că acest portofoliu este unul "extrem de disputat".

"Văd că este o agitaţie extraordinară cu comisarii. Nu este momentul, ceea ce nu înseamnă că nu este momentul diplomatic al discuţiilor care trebuie făcute de la guvern la guvern în ceea ce priveşte poziţionarea României în vederea obţinerii unui portofoliu convenabil. Sigur, opţiunea noastră rămâne în continuare Dacian Cioloş la Agricultură, dar nu suntem singuri pe lume şi portofoliul Agriculturii este extrem de discutat întotdeauna", a spus Băsescu.

Preşedintele a anunţat că pe agenda Consiliului European informal de la Bruxelles se vor afla analiza situaţiei din Ucraina, planificarea legislativă pentru 2014-2019 şi rezultatul alegerilor europarlamentare.

''Voi participa la un Consiliu European informal care are pe ordinea de zi trei subiecte: analiza situaţiei din Ucraina în urma alegerilor prezidenţiale, planificarea legislativă pentru 2014-2019 şi aici pot spune că punctul nostru de vedere va fi că legislaţia trebuie să se axeze prioritar pe soluţii pentru creşterea numărului locurilor de muncă, creşterea investiţiilor şi creştere economică şi al treilea punct - analiza rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European. (...) Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigat alegerile fără a avea majoritatea absolută. (...) Este previzibil ca în procesul de formare a noilor instituţii acest lucru să cântărească foarte greu în desemnarea preşedintelui CE'', a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă marţi la dineul de lucru separat al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene în formatul Consiliului European, la Bruxelles.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza