Opt locuri de senatori rămân goale

Mai mulţi senatori şi-au prezentat demisiile pentru că au câştigat funcţii în administraţia locală la alegerile din 10 iunie.

Adăugat: 26 Iunie 2012
Ultima actualizare:26 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opt locuri de senator au fost vacantate, iar cvorumul de şedinţă va fi până la sfârşitul actualei sesiuni de 62 de membri.

Mai mulţi senatori liberali şi social-democraţi şi-au dat demisia pentru a evita starea de incompatibilitate după ce au obţinut funcţii în administraţia locală în urma scrutinului de la 10 iunie.

USL deţine în continuare majoritatea în Senat, a spus preşedintele PC, Daniel Constantin.

În cadrul ședinței de plen de luni şi-au depus demisiile din Parlament Nicolae Robu, Cristinel Bâgiu, Vasile Mustăţea, Cornel Popa, Emilian Frâncu (PNL) şi Adrian Ţuţuianu (PSD), și Iulian Bădescu (PSD).

Lor li se adaugă vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, nemulţumit că un proiect de lege pe care l-a propus şi care viza dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală a fost respins la ultima întîlnire a Comisiei de buget-finanţe.

Daniel Constantin, preşedintele PC, a declarat luni la România TV că a fost decizia personală a fondatorului partidului, generată de "personalitatea politică" a acestuia.

"Tine strict de vointa personala a senatorului Dan Voiculescu. USL va guverna in continuare, va avea o majoritate la Parlament care îi permite să treacă toate proiectele,  a mai susţinut Daniel Constantin.

În total, în ultimele şedinţe de plen ale acestei sesiuni parlamentare, atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat, peste 20 de parlamentari şi-au anunţat demisia din legislativ.

Teoretic, în colegiile respective,  ar trebui organizate alegeri parţiale, dar, cum până la alegerile parlamentare din toamnă sunt mai puţin de şase luni, locurile rămân vacante

Dintre senatorii şi deputaţii care au fost aleşi la scrutinul local din 10 iunie, preşedinţi de Consilii Judeţene sau primari de municipii reşedinţă de judeţ, care sunt nevoiţi să renunţe la mandatul de parlamentar pe care unii l-au deţinut chiar în mai multe legislaturi, menţionăm:

Olguţa Vasilescu (senator PSD) Primăria Craiova
Iulian Bădescu (senator PSD) Primăria Ploieşti
Robert Negoiţă (deputat PSD) Primăria Sectorului 3
Horia Teodorescu (deputat PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Tulcea
Cătălin Nechifor (deputat PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Suceava
Ioan Cindrea (deputat PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu
Adrian Ţuţuianu (senator PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Radu Moldovan (deputat PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Bistriţa
Cristian Adomniţei (deputat PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Iaşi
Horea Uioreanu (deputat PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Cluj
Cornel Popa (senator PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Bihor
Ciprian Dobre (deputat PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Mureş
Florin Ţurcanu (deputat PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Botoşani
Cristinel Bîgiu (senator PNL) preşedinte Consiliul Judeţean Buzău
Culiţă Tărâţă (deputat UNPR) preşedinte Consiliul Judeţean Neamţ
Adrian Duicu (deputat PSD) preşedinte Consiliul Judeţean Mehedinţi
Nicolae Robu (senator PNL) Primăria Timişoara

Victor Ponta: Orice senator care pleacă este o pierdere

Premierul Victor Ponta a declarat marţi la Parlament referindu-se la demisia conservatorului Dan Voiculescu că orice senator USL care pleacă reprezintă o pierdere.

Întrebat cum comentează demisia lui Dan Voiculescu, Victor Ponta a răspuns: "În niciun fel".

"Orice senator de la noi care pleacă este o pierdere. Ştiţi că au plecat şi cei care au fost aleşi în autorităţile locale. Deocamdată, după cum vedeţi, majoritatea funcţionează", a afirmat Ponta.

Dan Voiculescu şi-a anunţat luni demisia din Senat.     El şi-a motivat gestul prin faptul că, la ultima şedinţă a Comisiei de buget-finanţe, a fost respins proiectul de lege prin care solicita dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.

Voiculescu a precizat însă că demisia lui din Senat nu este o renunţare la viaţa politică, ci o continuare a luptei politice.

Senatorul Gheorghe David a demisionat din PDL

Senatorul Gheorghe David, care deţine funcţia de secretar în Biroul Permanent al Senatului, şi-a anunţat marţi demisia din PDL şi afilierea la grupul parlamentar al PSD din Senat.

Senatorul PDL Gheorghe David s-a aflat, în urmă cu o săptămână, la sediul PNL, în timp ce avea loc şedinţa conducerii liberalilor, acesta spunându-le ziariştilor că a venit să salute pe cineva.

Chestionat daca se afla totusi in negocieri pentru a trece in randul liberalilor, Gheorghe David a raspuns atunci: "Nu sunt in negocieri cu nimeni, am oferte... Am trecut pe la sediul PNL, dar nu am nicio treabă, nu am fost la şedinţe".

Senatorul mai spunea că, "deocamdată", rămâne în PDL.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
26 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza