Opoziţia va ataca Hotărârea de Guvern în cazul UMF Tg.Mureş

PSD şi PNL vor ataca Hotărârea de Guvern prin care se decide înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi farmacie, Târgu Mureş.

Adăugat: 29 Martie 2012
Ultima actualizare:29 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD va demara procedurile legale privind suspendarea şi anularea Hotărârii de Guvern referitoare la înfiinţarea unor secţii în limba maghiară la Universitatea de Farmacie şi Medicină în Tîrgu Mureş, imediat după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Social-democratul Gabriel Ispas susţine că hotărârea excutivului reprezintă un act de imixtiune politică prin care executivul transferă responsabilitatea la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

PSD va ataca decizia în contecios administrativ şi nu exclude depunerea de plângeri penale împotriva semnatarilor, a mai anunţat acesta, joi, într-o conferinţă de presă.

Liberalii susţin demersul social-democraţilor

Într-o conferinta de presă susţinută, joi, deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat că va depune, la Curtea de Apel Târgu Mureş, Secţia contencios administrativ, prima cerere de chemare în judecată a Guvernului României, prin care se solicită anularea Hotarârii de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi suspendarea de îndată a efectelor acesteia.

Deputatul PNL Ciprian Dobre a declarat, la Târgu Mureş că singura formă de autonomie care nu le este pe plac politicienilor maghiari este autonomia universitară, iar acest lucru îi dezonorează.

"Voi fi primul care voi semna o cerere de chemare în judecată a Guvernului României, cerere pe care o vom depune la Curtea de Apel Târgu Mureş, Secţia de Contencios Administrativ, prin care vom cere anularea HG dată de premierul Ungureanu (referitoare la UMF Târgu Mureş - n.r.) şi suspendarea de îndată a efectelor acestei Hotărâri", a spus deputatul PNL.

Ciprian Dobre consideră că mediul politic maghiar promovează autonomia culturală şi cea teritorială  şi că aceste deziderate au fost expuse, de-a lungul vremii, de multe personalităţi ale vieţii politice maghiare, rostul unor astfel de formaţiuni etnice pe eşichierul politic fiind tocmai acela de a promova autonomia acestei etnii în diversele sale forme. 

Deputatul PNL a adăugat că deşi reprezentanţii maghiari din sfera politică vorbesc despre multe forme de autonomie, ei nu înteleg să respecte autonomia universitară şi singura formă de autonomie care nu le este pe plac, la Târgu Mureş, este autonomia universitară.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
29 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza