Opoziţia susţine creşterea salariilor

Lidetrul PSD Victor Ponta susţine că cea mai bună soluţie pentru creşterea salariilor este reducerea contribuţiilor sociale şi nu alocarea de bani în plus de la buget.

Adăugat: 9 Martie 2012
Ultima actualizare:10 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii opoziţiei sunt dispuşi să sprijine creşterea salariilor, afirmă copreşedintele USL, Victor Ponta.

Liderul social-democrat a spus  la Cluj, că cea mai bună soluţie susţinută de opoziţie nu este alocarea de bani în plus de la buget, ci reducerea contribuţiilor de asigurări sociale pe care firmele le plătesc statului pentru că, în acest fel, ar beneficia de salarii mai mari şi bugetarii şi angajaţii din sectorul privat.  

"În primul rând, este o măsură de stimulare a creării locurilor de muncă. Dacă măreşti salariile la actualii bugetari, nu creezi noi locuri de muncă. Dacă reduci contribuţiile de asigurări sociale, angajatorul poate să angajeze mai uşor. Plăteşte la alb, nu la negru. În al doilea rând, este o măsură mai echitabilă pentru că nu se aplică doar la bugetari, se aplică şi la cei din zona privată. Şi în al treilea rând, este o măsură neinflaţionistă", a spus Ponta.

Totodată, Victor Ponta a explicat că USL nu va reveni în Parlament decât în momentul în care acesta  va funcţiona normal, adică să nu  mai accepte angajări de răspundere, să nu mai existe blocarea parlamentarilor la moţiuni de cenzură şi să nu se mai fraudeze voturile.

El a mai precizat că USL ar vota proiectele concrete precum Tratatul de guvernanţă fiscală sau Legea de reducere a numărului de parlamentari şi votul uninominal.

Guvernul vrea majorarea salariilor, în condiţiile creşterii economice

Guvernul urmăreşte majorarea veniturilor populaţiei, dar în limitele în care economia va permite finanţarea acestei măsuri în anii viitori şi menţinând ţinta de deficit pentru acest an, de 1,9% din PIB.

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi a subliniat că aşteaptă rezultatele financiare ale primului trimestru înainte de a se pronunţa asupra acestei probleme.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că ar trebui găsite soluţii pentru ca, în jurul datei de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor, tăiate cu aproape doi ani în urmă.Autor:
Ciprian Iancu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Martie 2012
Ultima actualizare:
10 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza