Opoziţia susţine că noul Cod Fiscal nu este credibil

Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală au peste 600 de modificări, care supuse dezbaterii publice timp de o lună. Au apărut deja primele reacţii critice.

Adăugat: 19 Februarie 2015
Ultima actualizare:19 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolăescu, deputat PNL
trimite pe mail

Opoziţia spune că proiectul nu este credibil, iar Consiliul Fiscal se întreabă cum vor fi completate încasările bugetare.

Estimile guvernului arată că impactul acestor modificări asupra încasărilor bugetare va fi anul viitor de aproape 7 miliarde de lei, dar autorităţile cred că vor încasa mai mulţi bani în urma reducerii evaziunii fiscale, a creşterii consumului.

Toate acestea ca urmare a sutelor de mii de locuri de muncă ce vor fi create.

În plus, noul Cod Fiscal prevede şi alte surse de venit pentru buget,.

Astfel, toate persoanele care realizeează venituri vor fi obligate să plătească contribuţii sociale şi de sănătate, iar impozitele pentru locuinţe şi terenuri vor creşte.

Consiliul Fiscal crede însă că măsurile de recuperare a deficitului sunt doar teoretice şi atrage atenţia că schimbările din noul cod, în special privind reducerile de TVA, au un efect puternic negativ asupra încasărilor bugetare,

Din banca Opoziţiei, PNL spune că relaxarea fiscală propusă de guvern nu este credibilă, aceasta în condiţiile în care, spun liberalii, PSD a introdus taxe noi şi până acum a sufocat mediul de afaceri şi a redus puterea de cumpărare a românilor.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu susţine că partidul său va propune o regândire din temelii a sistemului fiscal, astfel încât mediul de afaceri să asigure o creştere economică anuală de minimum 5 procente.



Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza