Opoziţia solicită sesiune extraordinară parlamentară pe tema reducerii CAS-ului

Parlamentul ar putea fi convocat, la solicitarea opoziţiei, într-o sesiune extraordinară, în ultima săptămână a lunii august pentru rediscutarea legii care reduce CAS-ul la angajator cu cinci puncte procentuale.

Adăugat: 14 August 2014
Ultima actualizare:14 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a precizat, pentru Agerpres, că PSD este de acord cu această propunere, dar că parlamentarii sunt greu de convocat, pentru că mulţi dintre ei se află încă în concediu.

"Într-adevăr, a fost depusă această cerere. Asta am auzit aseară (miercuri - n.r.). PSD este de acord cu această sesiune. Urmează să se stabilească un Birou Permanent. Conform unei tradiţii pe care eu o ştiu de zece ani de când sunt în Parlament, sesiunile care au fost convocate pe durata vacanţei parlamentare, au fost convocate, de obicei, sau în prima săptămână a vacanţei parlamentare sau în ultima săptămână. Din punctul ăsta de vedere, eu cred că în ultima săptămână (a lunii august - n.r.) nu este niciun fel de problemă dacă va fi sesiune extraordinară", a spus vicepreşedintele PSD al Senatului, potrivit sursei citate.

Chelaru a explicat că  este dificilă convocarea parlamentarilor în sesiune extraordinară pentru că mulţi dintre aceştia se află încă în concediu.

De precizat că Alianţa Creştin Liberală a solicitat această sesiune extraordinară parlamentară, menţionând ca Senatul să fie convocat luni, 18 august, iar Camera Deputaţilor marţi, 19 august.


 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza